Macarons, uh là là!

macarons cu logoCand Caterina de Medici s-a casatorit cu Ducele de Orleans, bucatarul sau sef a dorit sa le ofere invitatilor un desert deosebit, cum nimeni nu mai mancase pana atunci. Asa ca si-a pus in joc tot talentul culinar, a amestecat cu maiestrie faina de migdale, zaharul si albusurile de ou si a facut din acestea prajiturele mici si cochete, cu crusta crocanta si miez moale. Macarons.

Acest lucru se intampla in anul 1533. Intre timp, Ducele de Orleans a devenit regele Frantei in 1547, cunoscut sub numele de Henry II. Se prea poate ca aceste macarons sa-i fi purtat noroc, cine stie?

De atunci si pana acum, multi patiseri iscusiti si-au pus amprenta asupra delicioaselor prajituri. Asa se face ca, in secolul al XX-lea, Pierre Desfontaines a avut ideea de a pune impreuna cate doua macarons, sa le lege intre ele cu o crema de ciocolata si astfel sa inventeze marea minune in materie de dulciuri sofisticate, macaronul complet, asa cum il stim si noi.

macarons imprimate

macarons cu sigla

Despre macarons se spune ca mai au si puteri magice, caci legenda povesteste cum nepoata Caterinei de Medici a fost salvata de la infometare doar servindu-i-se aceste prajiturele. Nu am putea spune, totusi, de ce nu i s-au servit si alte feluri de mancare, dar ne bucuram ca s-a gasit remediul salvator.
In zilele noastre, gasim macarons cu tot felul de creme si de culori, ochioase si delicioase, cu un autentic aer parizian, in oricare colt al lumii ne-am afla.

Petrecerile parca nu sunt complete fara aceste pete de culoare, candy bar-urile sunt putin mai triste, bauturile putin cam prea seci, iar pozele putin cam fade, invitatii parca sunt intr-o continua asteptare. In materie de dulciuri, putem spune despre macarons ca sunt sufletul petrecerii si nimic altceva nu ar putea sa le egaleze gustul sau aspectul.

Asa ca noi ne-am gandit sa le inveselim nitel. Mai exact, sa le dam o nota personala si sa desenam pe ele tot felul de figurine, in functie de petrecerea pentru care sunt destinate: texte amuzante, floricele, bebelusi, ursuleti, inimioare si chiar si sigle de companii. Singura conditie este ca fundalul sa fie alb, pentru ca personalizarea sa fie vizibila.

Intr-o lume in care cartile de vizita sunt impartite in toate directiile, in care flyerele sunt imediat aruncate, brosurile inlocuiesc evantaiele, iar mapele de prezentare abia sunt deschise, indrazneste sa fii diferit si sa le oferi oamenilor experiente inedite. Numai asa te vor tine minte!

Distribuie

Alte articole