Contextul prin care trecem cu totii în aceste momente este, fara doar si poate, unul care schimba multe obiceiuri, business-uri si mentalitati. Zilnic vedem cum intervine o adaptare fireasca a oamenilor si a mediului de afaceri la un „dusman” periculos, invizibil si, se pare, rezistent în timp.

Totusi, au fost depistate destul de repede si o serie de arme cu care putem înfrunta acest „dusman”: masca, spalatul pe maini, pastrarea unei distante sociale, folosirea constanta a dezinfectantului.

Sunt cateva masuri care, pana la urma, nu ne complica viata atat de tare, dar au puterea ne tina departe de acest pericol. Și au puterea sa ne aduca mai aproape de normalul la care ravnim cu totii.

Și, pentru ca vorbim de normal, cum ramane cu distractia? Ce se întampla cu momentele absolut necesare de relaxare, de conexiune sociala, cum ramane cu evenimentele care ne erau atat de dragi (atat noua, fiind în acest domeniu), cat si oamenilor care si-au planificat de multa vreme nunta, botezul sau, pur si simplu, o zi de nastere alaturi de prieteni.
Evident, putem privi acest context cu frustrare, ne putem uita la masurile de precautie stabilite ca fiind niste restrangeri peste care nu putem trece.

SAU putem gasi solutii creative, care sa respecte normale de siguranta si care sa ne permita (cu anumite restrictii) sa ne bucuram de evenimentele pe care le planificasem cu mult suflet si atenti la fiecare detaliu.

Am observat cu bucurie ca anumiti clienti de-ai nostri nu s-au lasat coplesiti de aceste masuri si s-au reorientat catre propria casa sau gradina pentru evenimentul pe care îl asteptau cu sufletul la gura. De aceea, ne-am hotarat sa va oferim prin acest articol un strop de inspiratie si optimism, împartasind cu voi principalele avantaje ale unui eveniment în propria gradina sau casa.

1. Esti sigur ca masurile de siguranta sunt respectate de toti invitatii

Fiind în propria locuinta sau gradina, tu controlezi absolut toate masurile de siguranta si poti impune „reguli” pe care toti invitatii trebuie sa le respecte, fara prea mari batai de cap. Ai nevoie de dezinfectant pe care sa-l pui la dispozitia acestora si de un pic de organizare (a meselor pentru a respecta distanta ideala în acest context – 1,5 – 2m – si a unui circuit pe care prietenii si familia sa-l respecte atunci cand folosesc alte încaperi ale casei, etc.)

2. Bugetul este mai prietenos

Odata ce cheltuiala cu închiriatul spatiului dispare, te poti bucura de o economie substantiala pe care o poti redirectiona catre alte surprize pentru invitatii tai: mancare, muzica, anumite bauturi, etc. Astfel, compromisurile pe care le faceai din cauza costului cu spatiul dispar, si poti sa-ti dezlantui creativitatea în ceea ce priveste experienta memorabila pe care vrei sa ti-o oferi tie si invitatilor tai.

3. Mai multa relaxare

Știm cu totii ca un eveniment înseamna si o anumita conduita, de multe ori destul de formala pentru gustul anumitor invitati. Chiar daca este o placere sa alegi o tinuta eleganta, nu toti sunt cei care se pot simti bine o seara întreaga în acea tinuta. Fiind în propria gradina, lucrurile devin mai relaxate, dress code-ul este mai putin pretentios si, cu siguranta, distractia este mai mare.

4. Tu stabilesti tematica petrecerii, în cele mai mici detalii

Avantajul de a organiza un eveniment în propria gradina consta si în stabilirea si controlul fiecarui detaliu care contribuie la ideea ta de eveniment. Evident ca ai nevoie si de partenerii potriviti pentru aceasta.
Ne bucuram ca am putut, de-a lungul timpului, sa respectam si cele mai exigente cerinte ale clientilor nostri, depasindu-le asteptarile de cele mai multe ori.
Fie ca am gatit totul urmand un anumit specific (american – trebuie aici sa ne laudam cu niste coaste absolut DE-LI-CIOA-SE, afumate în propria noastra afumatoare – italian, chinezesc, etc.), fie ca am gatit evitand anumite ingrediente mai putin tolerate de anumiti invitati sau chiar am concentrat întreg meniul pe o culoare preferata, rezultatele au fost de fiecare data peste asteptari. Totul, desigur, respectandu-ne promisiunea pe care am construit aceasta companie: ingrediente naturale, flexibilitate si costuri prietenoase si transparente.

Știm ca lucrurile nu sunt ideale, stim ca aceasta perioada ridica multe semne de întrebare, nesiguranta, dar credem ca este important sa ne cream ocaziile care ne pun un mare zambet pe fata, chiar daca respectam cateva reguli de siguranta în plus. Pana la urma, ca si în bucatarie, totul tine de inspiratie, creativitate si atentie la detalii.