Top 5 criterii care te ajuta sa-ti alegi firma de catering potrivita pentru evenimentul tau

Un eveniment, fie el corporate sau privat, este un moment deosebit de important atat pentru invitati, dar mai ales pentru organizatori. Iar mancarea si serviciile adiacente sunt o componenta vitala care contribuie la reusita sau nereusita unui astfel de moment.

De aceea, ajutati de experienta bogata adunata de-a lungul anilor de Premier Catering & Events, am realizat un top cu cele mai importante 5 criterii care sa va ajute sa alegeti partenerul potrivit pentru servicii de catering.

1. Mancare cu gust = Ingrediente pure

Mancarea cu adevarat buna (gustoasa, dar si sanatoasa) depinde, în egala masura, de priceperea bucatarilor si de ingredientele cu care acestia lucreaza. Astfel, va recomandam sa va documentati si sa întrebati potentialul partener de servicii de catering de unde îsi procura ingredientele principale pentru preparatele pe care vi le ofera. Știm cu totii ca fuga dupa profit, mai ales în aceasta perioada, se traduce deseori în alterarea calitatii ingredientelor folosite.
Verificati sursele de provenienta si fiti atenti la ingredientele fiecarui preparat, pentru ca perfectiunea, dupa cum bine stim, sta în cele mai mici detalii.

2. Capacitatea de productie (si viteza de reactie)

Indiferent de marimea evenimentului pe care îl organizati, este important sa va asigurati ca firma de catering cu care vreti sa lucrati poate asigura comanda plasata în timpul si conditiile agreate.
Mai ales cand vine vorba despre evenimente private putem întalni cereri cu un timp de executie foarte mic, ceea ce pune o presiune mare pe firma de catering. De aceea, trebuie sa verificati capacitatea de productie prin verificarea recomandarilor, a review-urilor sau prin conversatii punctuale cu furnizorul.

3. Încadrarea în buget

Un criteriu deosebit de important pentru un eveniment reusit este bugetul si felul în care obtinem rezultate maxime din acest buget.
Este important, deci, sa comparati oferte, sa aveti o discutie transparenta cu firma de catering, pentru a va asigura ca bugetul agreat nu va fi depasit, iar comanda va arata exact ca în propunere.
În activitatea noastra, am întalnit deseori clienti surprinsi de cat de prietenos este bugetul pentru cele propuse. Este un feedback cu care ne mandrim, pentru ca “pretul corect pentru calitatea de exceptie” este temelia business-ului nostru.

4. Flexibilitate si creativitate

Conceptul sau ideea pe care vreti s-o transmiteti cu acest eveniment trebuie sa reiasa si din mancarea pe care o oferiti invitatilor.
Mai exact, felul în care este gandit meniul din punct de vedere al specificului culinar, felul în care arata preparatele si sunt aranjate, cum este gandit candy bar-ul, toate sunt elemente care întregesc ideea cu care ati plecat la drum.
Asigurati-va, deci, ca aveti un partener care întelege conceptul cu care vreti sa va suprindeti invitatii, cereti referinte sau exemple din portofoliul acestora si nu renuntati la anumite detalii care sunt importante pentru voi, dar complicate (logistic, financiar) pentru firma de catering.

5. Experienta

Pentru ca un eveniment este un moment pe care îl asteptati, ganditi, planificati de multa vreme si vreti sa iasa perfect, aveti nevoie de o firma de catering cu experienta.
Puteti cere cateva referinte din portofoliul firmei pe care sa le verificati direct, accesati site-ul acestora si, mai important de atat, discutati direct cu responsabilii evenimentului vostru. Astfel, veti avea o imagine clara asupra felului în care acestia pot (sau nu) sa va întalneasca asteptarile.

Acestea sunt criteriile care stau la baza unui parteneriat solid între un client si o firma de catering, criterii observate de noi de-a lungul timpului si celor peste 6,000 de evenimente organizate. Ne mandrim cu faptul ca am reusit sa ajungem la acest numar impresionant de evenimente tocmai prin respectarea fiecarui criteriu de mai sus si tratarea fiecarui eveniment ca fiind cel mai important din portofoliul nostru.

Distribuie

Alte articole