8 lucruri pe care nu le stiai despre limonada

bauturi racoritoare vara catering

Limonada este, de departe, bautura anotimpului cald. Oricare ar fi evenimentul pe care il avem de organizat, aproape tot timpul putem gasi un loc si pentru racoroasa bautura. Este indragita de cei mari si cei mici, deopotriva, este minunata pe timp de canicula si ne binedispune cu gustul si mirosul ei.
Am facut o mica “cercetare” despre aceasta bautura si am gasit cateva informatii interesante pe care vi le impartasim, pentru a ne mai descreti putin fruntile.

1. In SUA, limonada are chiar si o zi de nastere. Aceasta este pe 20 august si oamenii o sarbatoresc – ati ghicit! – consumand-o!

2. Egiptenii sunt cei care au preparat pentru prima oara limonada, in anul 500 i.e.n. Ei s-au gandit sa amestece suc de lamaie cu zahar, iar ceea ce a iesit a fost numit “qatarmizat”;

3. Prima oara cand acestui amestec i s-a adaugat si apa carbogazoasa a fost in anul 1630, in Paris. Tot atunci, zaharul a fost inlocuit cu miere de albine;

4. In 1840, in Napoli, a fost preparata pentru prima oara limonada inghetata;

5. Despre standurile cu limonada s-a scris pentru prima oara in New York Times in anul 1879 si se considera ca tot atunci au aparut;

6. Terminatia “ada” din cuvantul “limonada” indica faptul ca bautura nu este 100% lamaie stoarsa;

7. In prezent, gustul limonadei este imbunatatit si cu alte plante sau fructe: capsuni, lavanda, ghimbir, menta;

8. Alex Scott, o fetita de numai 4 ani, a infiintat, impreuna cu parintii sai, in anul 2000, un ONG numit Alex’s Lemonade Stand, dupa ce a aflat ca sufera de cancer, in incercarea de a gasi un leac. Alex a mai trait doar patru ani, dar organizatia a reusit, pana in zilele noastre, sa stranga peste 25 de milioane de dolari, indreptati catre cercetare in acest domeniu.

Acestea sunt lucrurile pe care le-am aflat noi si trebuie sa recunoastem ca, in timp ce ne documentam, ni s-a cam facut pofta de limonada. Daca vreti sa aveti si voi delicioasa bautura la petreceri, alaturi de alte bunatati si mancaruri pe masura, cu mare drag va invitam sa ne contactati!

Distribuie

Alte articole