021 320 20 30

Trendurile anului 2018 în catering (partea I)

catering trenduri 2018

Pentru un eveniment reușit, anul acesta serviciile de catering trebuie să respecte trendurile. Și asta pentru că tot mai mulți oameni sunt atenți la detaliile legate de modul în care arată mâncarea, cum este ea decorată, prezentată și servită. De altfel, tot mai multă lume urmărește cu interes emisiunile culinare – sau pe cele de tip concursuri de gătit, iar tânăra generație optează tot mai des pentru a lua masa în oraș. În plus, suntem tot mai atenți în ceea ce privește informațiile oferite de etichetele produselor.

Așadar, și cateringul trebuie să fie la curent cu ultimele noutăți, tendințe și inovații din acest sector.

Tradițional

În prezent, turismul culinar este foarte apreciat. Dacă invitații sunt veniți de peste hotare, atunci vor fi interesați de specificul locului, astfel că și preparatele servite vor trebui să respecte tradiția. Bucătăria locală este una extrem de generoasă și de gustoasă, iar prezentarea mâncării tradiționale în forme moderne, minimaliste (sau tip fusion) va face, cu siguranță, senzație în rândul tuturor participanților.

De asemenea, băuturile trebuie să urmeze același trend, așa că vor fi selectate în consecință. România este un producător important de vinuri, țuica și pălinca sunt deja celebre peste hotare și nici la capitolul bere nu stăm rău deloc.

Meniuri sănătoase

Pentru oameni smart, mâncare smart! Nu ar fi rău ca participanții să plece de la un eveniment încântați de cât de gustoasă a fost mâncarea și, în același timp, sănătoasă! Meniurile bogate în proteine și sărace în grăsimi – cum ar fi preparatele pe bază de carne de curcan, pui, somon sau alte tipuri de pește cunoscute pentru conținutul ridicat de Omega 3 -, dar și în superalimente – kale, avocado, grâu întreg etc, asigură nutrienții necesari într-un mod, fără să îngrașe sau să cauzeze probleme de tip digestiv.

Mâncare rapidă

Nu este vorba de fastfood, ci de faptul că, de obicei, evenimentele au ca scop networking-ul (socializarea) participanților. Cu burta prea plină este mai complicat. Iar dacă ne referim la o conferință sau un curs care îți solicită atenția întreaga zi, cu atât mai mult mâncarea trebuie să fie ușor de digerat, și asta pentru a menține tonusul ridicat. Astfel, preparatele vor fi de dimensiuni reduse, simplu de manevrat și consumat, într-un timp care să nu se prelungească inutil.

Experiențe culinare

Pe de altă parte, mâncarea în sine poate constitui elementul principal de atracție al unui eveniment. Tipul de bucătărie ales (sau tematica mâncării), modul de prezentare și decorare, inovațiile culinare etc. pot transmite foarte bine mesajul dorit către participanți. Inclusiv, li se poate oferi acestora posibilitatea să-și facă/monteze singuri mâncarea sau pot fi invitați să asiste la un curs interactiv de gătit, după care toată lumea se va relaxa degustând preparatele rezultate.

– va urma –


Servicii de catering in Bucuresti pentru toate sectoarele.

Program de preluare comenzi : 08:00-20:00

  • :