Trendurile anului 2018 în catering (partea I)

catering trenduri 2018

Pentru un eveniment reusit, anul acesta serviciile de catering trebuie sa respecte trendurile. Și asta pentru ca tot mai multi oameni sunt atenti la detaliile legate de modul în care arata mancarea, cum este ea decorata, prezentata si servita. De altfel, tot mai multa lume urmareste cu interes emisiunile culinare – sau pe cele de tip concursuri de gatit, iar tanara generatie opteaza tot mai des pentru a lua masa în oras. În plus, suntem tot mai atenti în ceea ce priveste informatiile oferite de etichetele produselor.

Asadar, si cateringul trebuie sa fie la curent cu ultimele noutati, tendinte si inovatii din acest sector.

Traditional

În prezent, turismul culinar este foarte apreciat. Daca invitatii sunt veniti de peste hotare, atunci vor fi interesati de specificul locului, astfel ca si preparatele servite vor trebui sa respecte traditia. Bucataria locala este una extrem de generoasa si de gustoasa, iar prezentarea mancarii traditionale în forme moderne, minimaliste (sau tip fusion) va face, cu siguranta, senzatie în randul tuturor participantilor.

De asemenea, bauturile trebuie sa urmeze acelasi trend, asa ca vor fi selectate în consecinta. Romania este un producator important de vinuri, tuica si palinca sunt deja celebre peste hotare si nici la capitolul bere nu stam rau deloc.

Meniuri sanatoase

Pentru oameni smart, mancare smart! Nu ar fi rau ca participantii sa plece de la un eveniment încantati de cat de gustoasa a fost mancarea si, în acelasi timp, sanatoasa! Meniurile bogate în proteine si sarace în grasimi – cum ar fi preparatele pe baza de carne de curcan, pui, somon sau alte tipuri de peste cunoscute pentru continutul ridicat de Omega 3 -, dar si în superalimente – kale, avocado, grau întreg etc, asigura nutrientii necesari într-un mod, fara sa îngrase sau sa cauzeze probleme de tip digestiv.

Mancare rapida

Nu este vorba de fastfood, ci de faptul ca, de obicei, evenimentele au ca scop networking-ul (socializarea) participantilor. Cu burta prea plina este mai complicat. Iar daca ne referim la o conferinta sau un curs care îti solicita atentia întreaga zi, cu atat mai mult mancarea trebuie sa fie usor de digerat, si asta pentru a mentine tonusul ridicat. Astfel, preparatele vor fi de dimensiuni reduse, simplu de manevrat si consumat, într-un timp care sa nu se prelungeasca inutil.

Experiente culinare

Pe de alta parte, mancarea în sine poate constitui elementul principal de atractie al unui eveniment. Tipul de bucatarie ales (sau tematica mancarii), modul de prezentare si decorare, inovatiile culinare etc. pot transmite foarte bine mesajul dorit catre participanti. Inclusiv, li se poate oferi acestora posibilitatea sa-si faca/monteze singuri mancarea sau pot fi invitati sa asiste la un curs interactiv de gatit, dupa care toata lumea se va relaxa degustand preparatele rezultate.

– va urma –

Distribuie

Alte articole