Trenduri in cateringul international si organizarea de evenimente pentru 2017

trenduri catering

Suntem deja la jumatatea anului, este momentul potrivit sa vedem daca trendingurile globale in ceea ce priveste cateringul si organizarea de evenimente reprezinta alegerea ideala pentru 2017.

Asadar, tendintele – conform specialistilor internationali – sunt urmatoarele:

– materie prima provenind de la animale crescute in conditii cat mai naturale;

– preparate inedite pe baza de peste (somon), pasare (pui, curcan), cereale integrale, dar si legume si fructe (kale si avocado) si combinatii ale acestora;

– atentie sporita la mancarea ce se risipeste si la ocrotirea mediului inconjurator ;

– planificarea meniurilor alaturi de invitati;

– in unele state ale Statelor Unite ale Americii, acolo unde deja s-a legalizat, folosirea canabisului (mai ales in deserturi sau cocktailuri);

– livrare cu ajutorul dronelor (in SUA se asteapta ca Amazon sa inceapa livrarea de mancare);

– bauturile asortate cu felurile de mancare; buget mai mare pentru bauturi de o mai buna calitate;

– tehnica cocktailurilor – in voga, cu cat mai complexa, cu atat mai bine;

– vinuri cu traditie (italienesti, croate, sarbesti);

– in ceea ce priveste decoratiunile – crearea unui spatiu vertical amplu – draperii, lumini suspendate, instalatii pe tavane;

– negrul revine in forta – confera o nota mai sobra si oficiala evenimentelor; totusi, nu se recomanda utilizarea sa in exces;

trenduri_catering2 trenduri_catering3 trenduri_catering4

– pentru evenimentele cu muzica – o combinatie intre muzica live si un DJ pentru a multumi toate gusturile si toate generatiile;

– filmari cu ajutorul dronelor, atat la evenimente personale – cum ar fi, de exemplu, nuntile, cat si la cele profesionale – tip sesiuni de coaching;

– iluminatul joaca un rol important in cadrul oricarui eveniment; un sistem de lumini flexibil, care sa permita – in functie de etapele fiecarui eveniment – moduri diferite de iluminat adaptate atmosferei;

– mai multa creativitate si imaginatie in configurarea spatiilor si in alegerea/dispunerea mobilierului;

– bugete mai mari pentru toate tipurile de evenimente, direct proportionale cu cerintele clientilor;

– trenduri in ceea ce priveste culorile – pentru iarna – argintiu, alb, gri; – pentru primavara – nuante de rosu, salvie, sampanie; vara – galben, albastru; toamna – ambra, orange, salvie; plus incorporarea culorii Patone a anului „Greenery” (verzui).

Insa dincolo de trenduri si tendinte ramane preferinta fiecaruia dintre voi, calitatea serviciilor oferite de firmele de catering, precum si standardele ridicate in ceea ce priveste alegerea ingredientelor, prepararea si decorarea tuturor felurilor de mancare.

Distribuie

Alte articole