Totul despre finger food

portii mici mancare

Cand vine vorba despre evenimente, finger food este una dintre cele mai simple alegeri. Pe scurt, este vorba despre mancaruri delicioase care iti incap intr-o singura mana si nu este nevoie sa folosesti tacamuri pentru a le consuma.

Sunt perfecte pentru evenimentele de networking, unde scopul principal este socializarea, iar mancarea nu trebuie sa fie in centrul atentiei. Cu toate acestea, ea nu numai ca trebuie sa existe, ci si sa fie suficient de hranitoare si gustoasa, deopotriva.

Finger food mai este cunoscut si sub denumirea de canapé, o denumire mai sofisticata dar care, in esenta, inseamna acelasi lucru.

Finger food in istorie

Acest tip de a servi mancarea are o istorie foarte interesanta. In secolul al 18-lea, francezii le-au dat denumirea de canapés, referindu-se la bucati mici de paine prajita in ulei sau la toaster, servite cu diverse toppinguri. Mai tarziu, acest nume s-a raspandit in intreaga lume si a inceput sa se refere si la alte tipuri de mancaruri.

In anul 1920, in timpul prohibitiei din SUA, foarte multi americani au fost nevoiti sa-si ascunda micile placeri care implicau alcool. Barurile s-au inchis, in acea perioada, insa oamenii au continuat sa se intalneasca in subsoluri, pentru a bea impreuna. Pentru a se asigura ca alcoolul nu va avea un efect prea puternic asupra invitatilor lor, gazdele erau nevoite sa le asigure si mancarea, asa ca ii serveau cu mancaruri care puteau fi tinute cu usurinta intr-o mana, in timp ce in cealalta era tinut paharul, iar invitatii nu erau astfel opriti din a socializa.

Asa a aparut finger food.

In zilele noastre, acest tip de servire este considerat unul sofisticat si practic, deopotriva, insa continua sa-si pastreze obiectivul initial: acela de a inlesni conversatia si socializarea.

In meniul nostru, vei gasi fel de fel de tipuri de canapé-uri: cu branza blue si caise confiate, cu salam crud-uscat si castravete, cu crema de unt si prosciutto, alaturi de “rudele” lor, cosuletele cu salata de ton si porumb, cu cocktail de cruditati si cu cate si mai cate.

Abia asteptam sa le aducem la viitorul tau eveniment!

Distribuie

Alte articole