Tipuri de catering

tipuri de catering

In acest articol vom explica si detalia cateva tipuri de catering. Exista si in acest domeniu, ca in orice industrie, anumiti termeni (vocabular tehnic, specific), a caror cunoastere este evident necesara unei comunicari fluide si eficiente intre furnizor si client.

Asadar, cateringul este, prin definitie, un serviciu profesionist care presupune in principal servicii de furnizare de mancare preparata, gata pentru a fi servita, dar si servicii conexe – logistica etc. Mancarea este pregatita fie in bucatariile proprii ale firmei, fie la fata locului (in cadrul anumitor evenimente, cum ar fi, de exemplu, cele tip cooking show sau unele in aer liber). De asemenea, se considera catering atunci cand mancarea este comercializata in alt loc decat acela unde este preparata, de catre companii diferite, fiind vorba tot de o externalizare.

catering_2

Exista mai multe tipuri de catering, printre care si:

Catering aperitiv

Cu o durata intre 15 si 30 de minute, se calculeaza un numar fix, relativ mic, de unitati de preparate per persoana.

Catering cocktail

Orele aproximative de servire sunt de la 11.00 la 13.00 sau intre 19.00 si 21.00. Se calculeaza un numar fix de unitati per persoana, cu o proportie de 2/3 aperitive sarate si 1/3 dulci.

catering_3

Catering receptie

Dureaza in jur de trei ore si se organizeaza, in general, la ora 20.00. De asemenea, se calculeaza un numar fix de unitati per persoana, cu o proportie de 2/3 aperitive sarate si 1/3 dulci.

Catering receptie bufet

Dureaza in jur de trei ore si se organizeaza, in general, la ora 20.00. Se calculeaza un numar fix de unitati per persoana, cu o proportie de 2/3 aperitive sarate si 1/3 dulci. Se servesc preparate reci, calde, si garnituri.

Catering receptie, pranz sau banchet

Este un catering destinat evenimentelor cu durata mai mare – intre sase si opt ore – si incepe, de obicei, la orele 22.00. Se servesc aperitive, trei feluri de mancare, deserturi, cafea, bauturi de diferite tipuri, tort si sampanie (in functie de ocazie).

Catering mic dejun de lucru

Se calculeaza intre trei si cinci unitati de preparate per persoana per ora si poate fi de mai multe tipuri (continental, american etc).

Catering brunch

Este o combinatie intre mic dejun si pranz si serveste, aproximativ, la ora 11.00, avand o durata de o ora si jumatate.

vernisaj

Catering vernisaj

Cu un numar mic de unitati de preparate per persoana, sampanie si vin. Acest tip de catering se solicita, in general, la deschiderea expozitiilor.

Catering coffee break

Cafea ceai, sucuri, aperitive sarate si dulci. Dureaza intre 15 si 30 de minute, fiind vorba de o pauza in timpul sesiunilor de training, conferinte, intalniri etc.

In afara de acestea, mai exista si alte tipuri de catering (pentru parastase, pentru diferite tipuri de petreceri etc). Nu ezita sa ne contactezi pentru a stabili impreuna ce tip de catering este necesar evenimentului pe care il organizezi!

Distribuie

Alte articole