Bucataria internationala este un permanent izvor de inspiratie pentru a crea si adapta noi retete. In functie de gusturi si ingredientele preferate, acestea vor avea intotdeauna o discreta tenta exotica, ceea ce le situeaza in topul preferintelor multora dintre clienti.
Pentru aceasta saptamana, am ales doua retete cu savoar si culoare, via Spania. Sunt retete de aperitive aparent simple, insa de efect, prin combinarea gusturilor si aromelor.
Minitarte cu branza albastra (blue cheese)
Ingrediente
- 100 gr ciuperci
- 100 gr branza albastra
- 300 gr smantana pentru gatit
- Sare, piper, ulei de masline
- Icre negre/rosii
- Cosulete pentru tarte
Preparare
Ciupercile se toaca foarte fin si se calesc in putin ulei, pana cand se evapora toata apa din ele. Apoi se adauga smantana si condimentelele. Urmeaza branza albastra faramitata si continuam sa amestecam pana cand totul devine pastos. Se lasa la racit, dupa care se umplu cosuletele si se decoreaza cu icre negre/rosii, pentru un contrast vizual apetisant.
Mini sandvisuri cu somon – patru combinatii
Avem nevoie de felii de paine toast fara coaja, taiate in patru patrate sau in patru triunghiuri (de asemenea, se pot folosi si feliute de paine prajita). Pe acestea se adauga urmatoarele ingrediente:
1.Mozarella, somon afumat, icre negre (optional, oregano pentru mozarella)
2. Marmelada de portocale, somon, ou fiert, icre negre
3. Crema de branza cu ierburi fine, somon afumat si castraveciori murati