Petreceri pentru copii cu meniu catering

catering petreceri copii

In prezent, petrecerile pentru copii sunt modalitatea preferata de toata lumea pentru a marca diferite evenimente in care implicarea celor mici este prioritara. Fie ca este zi de nastere, onomastica, sarbatoarea de Halloween, Ziua Copilului sau orice alta ocazie, petrecerile pentru copii sunt un prilej de bucurie, joaca si socializare intr-un cadru festiv. Sunt cele mai creative, cele mai colorate si mai dinamice petreceri unde mereu veselia este invitatul de onoare.

meniu petreceri copii

meniu copii catering

catering copii bucuresti

Insa poate cel mai important element al acestui tip de petrecere este meniul. Acesta trebuie sa fie conceput nu numai in functie de numarul si de preferintele (sau alergiile) celor mici, mereu din ingrediente proaspete si sanatoase, dar si in functie de varsta acestora. Pentru copiii mai mici de 10-12 ani, accentul este pus pe imagine, food designer-ul avand aici un rol bine determinat. Preparatele trebuie sa aiba forme si culori atractive, in cele mai multe cazuri luand forma unor figurine distractive, astfel incat micii si pretentiosii invitati sa fie cat mai atrasi de ele. Se pot prepara, de exemplu, soricei din branza, ciupercute din ou si rosie, gargarite pe bagheta, caracatita din cremwursti si spaghete, stelute de cascaval, pomisori din chiftelute etc. Daca petrecerea este tematica, atunci si meniul se va incadra in peisaj, completand povestea costumelor si a decoratiilor copiilor cu preparate care sa contina forme si culori specifice si asta pentru ca exista posibilitatea personalizarii meniurilor.

Probabil cea mai mare provocare pentru un bucatar care gateste pentru copii este sa pregateasca preparatele astfel incat acestia sa le consume cu placere, chiar daca au la baza ingrediente pe care copiii, in general, le resping – cum ar fi legumele, unele tipuri de branzeturi sau chiar carnea.

mancare catering copii

mancare petreceri catering

copii mancare catering

Foarte important de mentionat ca la PREMIER CATERING & EVENTS avem in vedere categoriile de alimente pe care trebuie sa le consume copiii in cantitatile recomandate de medicii nutritionisti. In plus, colorantii sunt naturali, rezultati din sfecla rosie, turmenic, morcov, mazare, spanac, nefiind folositi colorantii artificiali sau E-urile.

Pentru petrecerile copiilor mai mari, meniul nu va mai fi atat de jucaus, continand tipuri de preparate agreate de acestia. O varianta atractiva pentru ei sunt produsele de tip fast food, gatite sanatos.

La fel precum mancarea, si tipul de bauturi este ales tot in functie de varsta participantilor (de exemplu, pentru cei mici nu sunt recomandate racoritoarele acidulate).

In loc de concluzie, trebuie mentionat ca, inainte de toate, avem in vedere igiena fiecarui meniu, de la momentul achizitionarii ingredientelor, pana la servirea acestuia, firma noastra de catering respecta standardele de siguranta alimentara conform legii.

 catering bucuresti copii

catering petreceri copii

catering petreceri

catering bucuresti

Firma de catering Bucuresti, catering petreceri copii, meniu catering copii.

Distribuie

Alte articole