Noiembrie este luna mondiala a dietei vegane. Stiai?

meniu vegan catering

Luna mondiala a dietei vegane a fost stabilita in anul 1994, pentru a comemora evolutia acestei ideologii, precum si aparitia Societatii Vegane in UK, in aceeasi luna, cu 50 de ani in urma. Aceasta data a fost special aleasa pentru a urma imediat dupa Halloween, iar scopul sau este de a onora animalele care sustin viata oamenilor.

Persoanele care adopta o dieta vegana fac aceasta alegere in mod constient, sustinand ca organismul uman este in asa fel dotat, incat poate supravietui si se poate dezvolta armonios prin intermediul altor tipuri de mancaruri, decat cele provenite de la animale.

Peste tot in lume, in luna noiembrie se organizeaza tot felul de festivaluri si alte evenimente, iar oamenii care impartasesc aceeasi ideologie promoveaza acest stil de viata. Ei se aduna pentru a gati si a manca impreuna si astfel le prezinta tuturor alternative de mancare sanatoasa.

Cum sa sarbatoresti luna mondiala a dietei vegane

Daca esti deja adeptul acestui stil de viata, probabil ai deja planuri de sarbatoare. Iar daca dieta ta este omnivora, dar ai vrea sa stii cum este sa mananci si altfel, ai putea sa te alaturi unui eveniment de acest tip.

Noi credem ca aceasta sarbatoare este o buna oportunitate de a aduce oamenii impreuna, indiferent de stilul lor de viata. Mancarea buna are aceasta putere, de a-i face pe oameni mai curiosi si mai sociabili, de a arata mai mult interes pentru cei din jurul lor, asa ca de ce sa nu profitam?

Beneficiile dietei vegane

Dincolo de ideologii, dieta vegana vine la pachet si cu o serie de beneficii pentru sanatate. Dieta vegana te ajuta sa slabesti, poate preveni si controla diabetul si iti mentine sanatatea cardiovasculara. Ca de obicei, recomandarea medicilor si a nutritionistilor este sa fie adoptata cu moderatie, respectand nevoile corpului nostru.

Catering cu mancare vegana

In ceea ce ne priveste, tinem tot timpul cont de preferintele clientilor nostri si nu ne dam deoparte de la nicio provocare, chiar daca poate fi in afara zonei noastre de confort. De aceea, avem si variante de meniuri vegane pe care cu drag le pregatim pentru petrecerea sau evenimentul tau.

Distribuie

Alte articole