Martie este luna nutritiei

nutritie catering

Ce-i drept, luna nutritiei este celebrata mai ales in USA, insa noi credem ca este un subiect extrem de important, mai ales in contextul lumii noastre mereu grabite, mereu preocupata cu orice altceva, in afara de alimentele pe care le consuma.

Martie este luna nutritiei si in SUA este sustinuta de Academia de Nutritie si Dietetica. Este luna in care ne concentram atentia spre a ghida oamenii sa faca alegerile corecte in ceea ce priveste alimentatia lor, dar si sa dezvolte obiceiuri sanatoase de miscare si stil de viata.

In fiecare an, se alege o tema diferita. De-a lungul timpului, luna nutritiei a abordat teme precum “Investeste in tine – Cumpara alimente sanatoase” (1973), “Adopta o dieta echilibrata zi de zi” (1978), “Nutritia este o alegere pe viata” (1989), “Nutritia alimenteaza miscarea” (1994), “Incepe azi pentru un maine sanatos” (2002), “Bucura-te de gustul mancarurilor sanatoase” (2014).

Ce nu stiai despre mancare

Si, pentru a face alimentatia sanatoasa mai interesanta, iata cateva lucruri amuzante si interesante despre mancare pe care poate nu le stiai:
• Chiar daca bananele cresc in copaci, ele sunt considerate a face parte din familia erbacee;
• Capsunele au mai multa vitamina C decat portocalele;
• Boabele de cafea sunt semintele fructului plantei de cafea;
• O cutie de suc contine echivalentul a 10 linguri de zahar;
• Un ou fiert tare se invarte, in timp ce unul moale nu;
• Un cartof mediu are marimea unui mouse;
• Strugurii se pastreaza mai bine cand nu sunt spalati. De aceea, se recomanda spalarea lor doar imediat inainte de a fi consumati.

Cu aceste informatii si mici ponturi in minte, speram ca va va fi mai usor sa faceti alegeri culinare sanatoase si sa sarbatoriti alaturi de noi luna nutritiei.

Distribuie

Alte articole