Luna in care coacem in familie

ziua coptului in familie

Tare mult ne mai plac zilele mondiale care implica mancare: ziua prajiturilor cu ciocolata, ziua muraturilor, ziua mancarii vegane – orice fel de zi ar fi, daca ea are legatura cu mancarea, noi spunem DA oricarei provocari ar veni catre noi.

Iar de data aceasta am aflat ca intreaga luna februarie este dedicata gatitului in familie. Dar nu orice fel de gatit ci, mai exact, coptul. Bake For Family Fun Month a fost stabilita pentru a promova si a mentine un vechi obicei in familie care a aparut acum mii de ani in urma, poate chiar la inceputurile existentei omenirii. Desigur, dupa ce s-a descoperit focul 🙂

Aceasta activitate, pe langa ca este extrem de relaxanta si are si un final delicios, are si puterea de a aduna oamenii impreuna, dar si de a-i face sa vorbeasca: despre mancare, despre gusturi, dar si despre chimie, despre ingrediente, despre masurile potrivite pentru a ajunge la rezultatele dorite. Aproape toate simturile iti sunt activate, mai cu seama cel al gustului, dar si simtul tactil, caci este necesar sa ti-l folosesti din plin pentru a atinge ingredientele, dar si pentru a verifica gradul de coacere a bunatatilor.

Insa cea mai importanta dintre toate este iubirea. Caci ea este ingredientul universal, cea care va tine alaturi si face mancarea delicioasa, care va face sa radeti in hohote, sa savurati gustul, sa povestiti, sa va imbratisati si sa va simtiti bine impreuna.

In zilele noastre, cand alergam sa ne atingem obiectivele si sa ne bifam taskurile, cand stam toata ziua cu ochii in telefoane si in fel de fel de ecrane, am pierdut bucuria de a gati impreuna. Dar iata ca acum avem o intreaga luna la dispozitie pentru a pregati cuptoarele, a cerne faina, a cauta cele mai bune retete si a ne aduna in bucatarie.

Cum se sarbatoreste luna in care coacem in familie

Care sunt prajiturile preferate ale familiei voastre? Sau poate va place un anumit tip de paine? Covrigi, fursecuri? Ce-ar fi sa nu le mai luati de la magazin, ci sa vi le preparati singuri? Aceasta sarbatoare va incurajeaza sa pretreceti timp impreuna, sa va conectati unii cu altii, in timp ce mancati ceva delicios, facut chiar de voi.

Bonus: economisiti si bani!

Distribuie

Alte articole