Iarna mancam supe crema

supe catering

Despre supa se spune ca iti incalzeste mainile, nasul, dar mai ales sufletul. Supa are multe beneficii, este delicioasa si sanatoasa, mai ales cand este preparata cu drag si cu un pic de talent.
Iar iarna supa este cu atat mai bine venita, cu cat afara este frig, iar corpul nostru are nevoie de mai multe vitamine, dar si de imbratisari pe interior.

Ca o alternativa la supele clasice, oamenii iscusiti din bucatarii au descoperit supele crema si, de atunci, toata lumea le consuma, indiferent de varsta. Ba chiar sunt unele pe care copiii le adora, pur si simplu, spre marea mirare a parintilor, care nu stiau ca au langa ei asa fani infocati ai legumelor date prin blender 🙂

Ce supe crema mancam iarna

Este adevarat ca in timpul iernii nu mai avem acces la atat de multe legume, asa cum se intampla vara sau toamna, dar asta nu inseamna ca nu putem gati supe crema delicioase. Important este sa stim care sunt legumele de sezon si cum putem potrivi gusturile, pentru a iesi ceva delicios.

Supa crema de morcovi si ghimbir

Radacinoasele sunt vedetele sezonului si le poti cumpara de oriunde. Desigur, ideal ar fi sa gasesti o bunica sau un furnizor de orice varsta care le cultiva singur si le pastreaza bine in timpul iernii. Dar si supermarketurile sunt surse sigure, in lipsa unei bunici.

Iar daca nu ai incercat pana acum combinatia intre gustul dulceag al morcovului si cel “piscator” al ghimbirului, iata o ocazie numai buna. Pe langa aceste doua ingrediente, mai ai nevoie si de telina, ceapa si chiar si doua mere rosii, pentru un gust si mai bogat. Incearca!

Supa crema de ceapa

Cand te gandesti la ceapa, n-ai spune ca se poate face din ea supa crema, nu-i asa? Da, ai mai vazut-o plutind prin diverse supe sau ciorbe clasice, dar o supa in care ea sa fie ingredientul principal? Noi te provocam sa-ti surprinzi simturile si sa o incerci!

Mai ai nevoie si de putin unt, niste praf de usturoi si svaiter sau parmezan ras si te asiguram noi ca vei avea parte de un adevarat deliciu frantuzesc, caci acolo s-a nascut aceasta reteta.

In ciuda aparentelor, si iarna este bogata in gusturi, cu conditia sa-ti dai voie sa fii creativ sau sa apelezi la o firma de catering cu bucatari creativi. Pe langa cele doua feluri de supe, mai sunt multe altele. De pilda, clasica supa crema de ciuperci, dar si cea de cartofi si praz sau de dovleac si mar.
Iarna asta, consuma supe si mentine-ti corpul sanatos!

Distribuie

Alte articole