Fructele nu sunt doar desert

pasta dovleac

Din orice meniu de catering, indiferent pentru ce tip de eveniment, ocazie sau petrecere este acesta organizat, nu lipsesc fructele, cu atat mai mult in aceasta perioada, cand ne bucuram de o mare varietate de fructe de sezon. Insa acestea nu trebuie sa fie destinate doar deserturilor – unde sunt folosite ca ingrediente sau servite ca atare. Fructele confera un evantai de arome, echilibrand de multe ori savoarea mai multor tipuri de preparate, cum sunt salatele, sosurile, garniturile. Fructele aduc prospetime si energie, sunt bogate in vitamine si minerale, au un continut ridicat de apa si unul scazut de calorii.

decor fructe baghete dovleac

Istoria culinara ne arata ca acestea au acompaniat de mult felurile principale de mancare, fiind preparate diferit, in functie de originea acestora si de bogatia traditiilor gastronomice ale fiecarei tari sau regiuni.

Azi, fructele se rasfata in salate pe baza de orez si nu numai (mar, para, portocala, struguri, dar si fructe exotice – papaya, avocado, cocos, banane, lime, ananas, fructe de guava etc), in sosuri pentru friptura de diferite tipuri de carne (se foloseste atat sucul de fructe, cat si pulpa acestora – de exemplu, gutuia, un fruct tipic de toamna, cu o aroma aparte, puternica si apetisanta, care face un contrast surprinzator cu carnea si chiar cu peste uscat si sarat), in garnituri (amestec de legume, fructe, si condimente, preparate la cuptor sau in tigaie) sau chiar in ciorbe (o reteta mai putin cunoscuta fiind ciorba ardeleneasca de fasole cu prune uscate). Fructele seci, de asemenea, se numara printre ingredientele principale ale numeroase feluri de mancare, mai ales daca vorbim despre bucatariile asiatice.

tava decor fructe

 

galusti cu prune

De asemenea, fructele pot fi folosite ca decor si ornamente, pot acompania platourile cu aperitive si pot da intregului o eveniment o nota aparte, in functie de tematica sa, dar si de anotimpul in care acesta este organizat. Asa cum va spuneam intr-un articol recent, toamna nu trebuie sa lipseasca dovleacul (considerat de unii leguma si de altii fruct), gutuile, rodiile, strugurii…

Indiferent insa cum preferati sa consumati frunctele, acestea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, asa cum nu lipsesc nici din meniurile pe care PREMIER CATERING & EVENTS le ofera clientilor sai.

Distribuie

Alte articole