Evenimente in firma? Iata cateva secrete pentru un catering corporativ reusit

corporate catering

Evenimentele pe care firmele le organizeaza sunt, de fapt, un instrument de marketing intern utilizat pentru motivarea si castigarea increderii angajatilor, colaboratorilor sau a clientilor. Pentru un catering corporativ bine facut, exista cateva reguli de baza menite sa-i asigure succesul.

Iata cinci dintre acestea:

  1. Proba de meniu. Desi timpul este o resursa importanta si nu intotdeauna mereu disponibila, pentru un catering corporativ de exceptie se recomanda o proba de meniu inaintea evenimentului. Fiind un eveniment de tip formal, totul trebuie sa fie sub control. In plus, parteneriatul dintre client si firma de catering are mai multe sanse de succes procedand astfel.
  2. Folosirea celor cinci simturi in prezentarea preparatelor. Desigur, gustul si aroma sunt principalele elemente in aprecierea preparatelor culinare, insa nu trebuie ignorate nici restul simturilor – vazul (culori, forme si decoratiuni inedite, in culori vii), simtul tactil (important in cazul alimentelor care se consuma cu mana), dar si auzul (muzica ambientala, esentiala pentru a da personalitate si contur intregului eveniment).
  3. Crearea unui ambient propice socializarii. „Networking-ul” este, in general, principalul scop al evenimentelor corporative. Inlesnirea socializarii intre participanti se face cu ajutorul catorva elemente bine gandite in cadrul evenimentului: catering corporativ tip bufet suedez – ceea ce asigura o mai mare mobilitate a participantilor, zone special delimitate pentru diferite activitati (cum ar fi fumatul) sau chiar organizarea de jocuri de societate (tip tombola, karaoke) menite sa destinda atmosfera.
  4. Atentie la tipul de alimente. In functie de tipul evenimentului si a orelor la care are loc, se adapteaza tipul de preparate gastronomice servite. De exemplu, daca este un eveniment de dupa-amiaza, de recomanda evitarea mancarii cu multe grasimi (care ingreuneaza digestia) sau a cafelei pe care multe persoane nu o tolereaza dupa pranz. In schimb, se pot servi, printre altele, fructe seci pentru un aport ridicat de energie, si diferite tipuri de ceaiuri. Pentru evenimentele care presupun servirea mesei de pranz, se recomanda evitarea alimentelor grele care provoaca somnolenta, mai ales daca evenimentul continua si dupa masa. Daca evenimentul se intinde si la ora cinei, este important ca meniul sa tina cont de ce s-a servit la mesele anterioare.
  5. Recipiente eco.Valorile firmei pot fi puse in valoare in cadrul evenimentelor coporative. Un catering corporativ care respecta mediul ambient contribuie substantial la imbunatatirea imaginii companiei.
Distribuie

Alte articole