Seara abia a inceput, iar atmosfera este destul de amortita. Oamenii formeaza timizi grupulete si incearca sa inchege conversatii. Este un eveniment corporate si invitatii cauta puncte comune. Le este dificil sa vorbeasca despre altceva decat taskurile de la birou, dar se straduiesc.
Insa unul dintre ei are un moment de inspiratie: zareste candy bar-ul si se apropie de prajituri. Macaroons, minieclere, bezele si alte prajiturele ii fac cu ochiul, iar el alege una la intamplare, din ce in ce mai sigur ca a descoperit un “ice breaker”. Probabil i se citeste incantarea pe chip, caci in cateva secunde alti colegi se apropie de candy bar.
Imediat, conversatia se instaleaza confortabil: unul dintre ei isi aminteste de gustul copilariei, atunci cand gusta dintr-o prajitura cu crema de vanilie, iar altul povesteste despre concediul la Paris, tinand in mana un macaroon albastru. Cativa incearca pentru prima oara jeleul de mango din mousse-ul de iaurt si isi dau cu parerea despre ingredientul secret din reteta.
Iubitorii de vinuri gasesc imediat vinul care se potriveste cel mai bine cu ciocolata belgiana si apoi se apuca sa depene amintiri de la degustari si sa-si impartaseasca subtilitati despre tanini.
Din grup, se desprind cativa pasionati de decoratiuni si amenajari interioare, care observa din prima detaliile candy bar-ului. Ei sunt mai intai impresionati de felul in care dulciurile sunt aranjate, de arta imbinarii culorilor si a texturilor si mai apoi se apropie pentru a le gusta.
Petrecerea se anima. In scurt timp, toata lumea ta tarcoale candy bar-ului, il admira, isi alege dulciurile cele mai ochioase, se delecteaza cu ele si se entuziasmeaza la descoperirea unui gust neasteptat. Se pare ca s-a gasit un punct comun de conversatie, altul decat taskurile de la birou. De acum inainte, totul decurge lin, iar seara se indreapta spre succes.
Intra in scena si alte tipuri de mancaruri, iar invitatii le privesc cu entuziasm. Atmosfera este din ce in ce mai destinsa, oamenii se simt bine impreuna, chiar daca la inceput abia daca se stiau din vedere.
Si cand te gandesti ca totul a pornit de la un moment de inspiratie in care unul dintre ei s-a apropiat de candy bar. Da, dulciurile chiar sunt sufletul petrecerii!