Despre meniul vegetarian numai de bine

mancare vegetariana

Din ce in ce mai des, la intalnirile noastre suntem intrebati despre meniul vegetarian. Se pare ca multa lume alege sa renunte la carne si sa descopere noi gusturi si noi arome, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure.

„Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate dupa modul cum trateaza animalele.” (Mahatma Gandhi)

Cele mai multe dintre persoanele vegetariene au ales acest stil de viata din iubire si compasiune pentru animale. Ele promoveaza traiul pe aceasta Planeta in armonie cu ea, fara agresiune si violenta de orice tip, iar aceasta alegere se reflecta si in mancarea pe care o consuma.

Mai sunt si cei care aleg stilul de viata vegetarian din motive medicale sau religioase.
Oricare ar fi ratiunea ce sta in spatele acestei alegeri, este important de stiut ca natura ne ofera multe alternative pentru a avea un meniu echilibrat si pentru a ne hrani organismul cu tot ceea ce are nevoie sa fie sanator.

Mai multe feluri de a fi vegetarian

Vegetarianismul este un stil de viata complex si interesant. Adeptii acestuia fac si ei alegeri proprii si se impart, la randul lor, in mai multe categorii.

Mai intai, sunt ovo-lacto-vegetarienii, adica persoanele care au scos doar carnea din alimentatia lor, dar continua sa consume alte alimente oferite de animale: oua, lapte si produsele derivate din acestea.
Apoi, exista veganii, adica cei care au renuntat la toate produsele ce au legatura cu animalele si le consuma doar pe cele bazate pe plante (legume, fructe, oleaginoase).

Iar apoi mai sunt si raw-veganii, persoanele care aleg sa manance doar fructe si legume proaspete, care nu sunt preparate termic sau sunt preparate doar la anumite temperaturi, pentru a-si pastra proprietatile intacte.

Meniu vegetarian pentru evenimentul tau

Daca ai un eveniment de organizat, este indicat sa stii dinainte care sunt preferintele culinare ale invitatilor tai si se le oferi tuturor alternative delicioase. Daca printre acestia sunt si cei ce au adoptat stilul de viata vegetarian, oricat de putini ar fi ei – poate fi chiar unul singur – este important sa ii faci sa se simta la fel de importanti ca toti ceilalti, sa stie ca preferintele le sunt luate in considerare.

De aceea, in aceste cazuri, este indicat sa alegi un meniu adaptat si variat, astfel incat toata lumea sa aiba de unde sa aleaga.

In plus, atunci cand pui pe masa produse vegetariene, le oferi si celor care prefera carnea ocazia de a descoperi noi gusturi, pe care poate ca nici nu le cunosteau. Win-win!

Pentru o oferta de meniu vegetarian pentru evenimentul tau, te invitam sa ne contactezi! Abia asteptam sa-ti suprindem papilele gustative cu noi arome.

Distribuie

Alte articole