Cum sa alegi mancarea pentru o conferinta internationala

catering conferinta

Sunt multe aspecte ce trebuie bifate atunci cand organizezi o conferinta internationala, cu invitati de pretutindeni, iar efortul este cu atat mai mare, cu cat nu este suficient sa fii atent doar la detaliile administrative, ci si la cele culturale.

A asigura mese adecvate pentru invitatii tai este unul dintre cele mai bune moduri de a-ti arata respectul. De aceea, intotdeauna trebuie sa-i ai pe ei in minte atunci cand faci o alegere, chiar daca preferintele tale personale sau ale anturajului tau ar putea fi diferite.

Diferente de ordin religios

Este bine stiut ca, in functie de religia lor, oamenii prefera anumite tipuri de mancaruri, in timp ce pe altele le refuza. Asa ca este bine sa-ti cunosti invitatii inainte, sa stii pentru ce fel de mancare vei opta.

Se stie deja ca musulmanii, de exemplu, nu consuma alcool si carne de porc, in timp ce pentru hinduisti vaca este un animal sacru, deci in niciun caz nu vor consuma carne de vita. Mai sunt si alte restrictii alimentare de ordin religios, asa ca te sfatuim sa te informezi bine inainte sa contractezi o firma de catering.

Tot aici intra si perioada postului. Sunt oameni care, in marea majoritate a timpului, au un meniu divers si pot consuma orice fel de alimente. Totusi, aleg sa tina posturile din timpul anului si astfel sa renunte la alimentele de frupt. Asadar, uita-te intr-un calendar inainte de a comanda mancarea pentru conferinta ta!

Preferinte de ordin personal

Nimic nu este mai placut pentru un invitat, decat sa simta ca i se acorda o atentie deosebita, chiar si atunci cand se afla la un eveniment impreuna cu alti zeci de participanti, dar mai ales atunci cand preferintele sale culinare poate nu sunt la fel ca ale majoritatii.

Multi oameni adopta stilul de viata vegetarian, insa ceea ce trebuie sa stii este ca si acest stil se imparte in mai multe categorii: sunt vegetarienii care au exclus din alimentatia lor toate produsele de origine animala (carne, lapte, branzeturi, oua), ovo-lacto-vegetarienii, adica cei care au exclus doar carnea, lacto-vegetarienii, care nu consuma carne si oua, si mai sunt raw-veganii, cei care consuma doar legume, fructe, seminte si oleaginoase proaspete sau gatite la o anumita temperatura.

Alergiile alimentare

Daca vrei sa faci totul ca la carte, iata un alt aspect important de luat in considerare: alimentele alergenice. Aici ai doua optiuni: fie optezi pentru mancaruri fara ingrediente cu potential alergenic, fie te documentezi temeinic despre invitatii tai si le oferi doar lor alternative.
Iata principalele categorii de ingrediente cu potential alergenic: lapte, oua, alune si alune de padure, peste, crustacee, soia, grau.

Sfatul nostru

Cea mai simpla cale de a afla despre preferintele si restrictiile culinare ale invitatilor tai este sa ii intrebi inainte pe fiecare in parte. Acest lucru se poate face destul de simplu, prin intermediul unui chestionar online.

Dupa ce le-ai aflat preferintele, noteaza-le si tine cont de ele. Te sfatuim sa discuti cu firma de catering si sa gasiti impreuna solutiile optime. Poate ca nu este o optiune viabila sa oferi cate un meniu personalizat pentru fiecare invitat, insa cu siguranta alimentele se pot imbina, in asa fel incat sa satisfaca poftele unui grup cat ma mare de oameni.

Te invitam sa ne contactezi si sa punem impreuna la cale toate detaliile evenimentului tau!

Distribuie

Alte articole