Classic Blue – culoarea anului 2020 si la petrecerea ta

culoarea anului 2020

 

Dupa cum bine se stie, la fiecare final de an, Pantone da tonul anului ce vine, in materie de culoare. An de an, designerii de orice tip si oamenii creativi, in general, tin cont de aceste tendinte vizuale in creatiile lor, iar domeniul gastronomic nu face exceptie.

In 2020, culoarea centrala este classic blue, o nuanta care te trimite cu gandul la liniste si pace, refugiu si claritate a mintii si a sufletului. Este culoarea cerului senin, a libertatii, a simplitatii si a elegantei, iar noi abia asteptam sa o intalnim la petrecerile de tip catering pentru care vom face.

Fiind – asa cum ii spune si denumirea – o culoare clasica, suntem convinsi ca o vom regasi mai ales in decorul salilor de evenimente, in aranjamentele florale si in micile detalii care completeaza atmosfera frumoasa de la o petrecere.

Noi iti propunem sa o alegi si pentru unele dintre mancaruri. Ce spui?

 

blat de tort albastru

Classic blue in blatul torturilor

Stiti persoanele acelea indragostite de culoare si de intregul curcubeu? Pentru ele s-au inventat blaturile colorate: pentru a le oferi o experienta culinara care sa le bucure nu doar simtul gustului, ci si al vazului.

fructe albastre

Classic blue in fructe

Culoarea anului 2020 se poate obtine din cateva fructe delicioase si sanatoase, numai bune de folosit in creme, mousse-uri, toppere sau consumate ca atare: coacaze, mure, boabe de soc, struguri negri, prune. Ah, parca ni se face pofta de gustul lor, numai cand scriem despre ele! 🙂

Si legumele pot avea nuante albastrui

Sau macar nuante apropiate de classic blue. Desi le curatam de coaja inainte sa le consumam, putem sa ne folosim de vinetele intregi pentru a decora un meniu intr-un mod creativ. Si, daca tot am ajuns la aceasta nuanta, haideti sa ne oprim un pic si sa ne gandim la salata de varza rosie care se apropie mai mult de violet, decat de rosu.

Tot aici mai putem incadra si sparanghelul violet, cartofii violet si chiar si morcovii violet, mai rar intalniti in tara noastra, ce-i drept.

Anul 2020 se anunta a fi unul plin de provocari frumoase in toate domeniile, iar noi am spus deja DA provocarii de a aduce inovatie si creativitate in domeniul culinar! 2020, bring it on!

Distribuie

Alte articole