Ce “mancaruri norocoase” nu ar trebui sa lipseasca din meniul de Revelion

meniu catering sarbatori

Despre romani se spune ca sunt printre primii la superstitii, insa noi avem o veste pentru voi: fiecare popor are superstitiile sale, iar cand vine vorba despre mancare, acestea sunt cu atat mai ciudate.

Cand am creat meniurile pentru Revelion, noi nu ne-am gandit la superstitii. Ne-am gandit la gust, la aspect, la consistenta, la iubirea pe care o vom adauga atunci cand le vom prepara. Totusi, pentru cultura generala si pentru un strop de amuzament, iata o lista cu mancaruri norocoase pe care neaparat trebuie sa le ai in meniul de Revelion pentru prosperitate si viata frumoasa.

Carnea de porc in meniul de Anul Nou

In unele tari, carnea de porc este in mare voga in noaptea de Revelion. In Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria, porcul simbolizeaza progresul, iar noi toti ne dorim sa progresam, nu-i asa? Logica din spatele acestui simbol este data de faptul ca porcul nu poate merge cu spatele, deci el merge intotdeauna doar inainte. Sa invatam de la porc, asadar!

Taiteii lungi fac minuni in noul an

In tarile asiatice, taiteii lungi sunt simbolul longevitatii si sanatatii, asa ca oamenii din acea parte de lume au grija sa ii aiba in meniul de Anul Nou de fiecare data.

De Anul Nou, mancam fructe rotunde

Forma acestor fructe duce cu gandul la abundenta si fertilitate, de aceea se spune ca ele trebuie mancate in noaptea dintre ani. In unele tari, oamenii consuma 12 fructe in aceasta noapte, adica numarul de luni dintr-un an, iar in alte parti ale lumii se spune ca trebuie mancate 13 fructe, adica numarul de luni, plus inca o luna, pentru a planta semintele abundentei si in anul care urmeaza.

Peste intreg pentru un an norocos

In limba chineza, cuvantul “peste” suna la fel ca cel care semnifica abundenta. De aceea, chinezii il consuma in noaptea dintre ani: pentru un viitor abundent si plin de noroc.

Verdeturi aducatoare de bani

Pe coasta de sud a Europei, se mananca verdeturi din plin. Se prepara tot felul de salate din legume cu frunze verzi deoarece se crede ca acestea aduc abundenta financiara, datorita culorii lor.
Nu, nu am tinut cont de superstitii atunci cand am creat cele trei meniuri pentru Revelion, dar tare ne-am mai potrivit cu unele dintre ele. De pilda, in meniul nostru Silver, iti propunem muschi de porc haiducesc, cu bacon si carnati, dar si noodles cu legume. In meniul Gold gasesti muschiulet de porc umplut cu masline verzi, iar in meniul Platinum te asteapta un cotlet de porc cu mere coapte.

Desigur, legumele cu frunze verzi sunt nelipsite, asa ca ai tot ce-ti trebuie pentru un 2019 asa cum ti l-ai visat!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Servicii de catering in Bucuresti pentru toate sectoarele.

Program de preluare comenzi : 08:00-20:00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------