Ce mai fac oamenii de Paste in intreaga lume

catering de paste

Se apropie Pastele si ne pregatim sa-l sarbatorim in familie, sa ne bucuram de oamenii dragi de langa noi, de insemnatatea acestei sarbatori, dar si de mancaruri fel de fel.

Despre traditiile de Paste din Romania cunoastem multe lucruri. Pe unele le respectam, altele ne amuza, in unele credem, iar pe altele le ignoram. Dar haideti sa vedem ce fac oamenii din intreaga lume de Paste, poate gasim ceva care sa ne inspire.

Marele foc de Paste din Germania

In Germania, cu ocazia Pastelui, oamenii se aduna in numar mare si aprind un foc pentru a arde, in mod simbolic, toate ramasitele iernii, dar si sentimentele rele. Mai apoi, acestia raman impreuna si mananca din mancarurile pe care fiecare le-a adus pentru a le imparti cu ceilalti.
Acest obicei este o metafora pentru alungarea gandurilor negative pe care oamenii le inlocuiesc cu iubire si prietenie.

Parada de Paste de la New York

In duminica Pastelui, atat in New York, cat si in alte orase din SUA, se organizeaza parade mari pentru a marca aceasta sarbatoare. Cu aceasta ocazie, oamenii isi decoreaza casele, dar si spatiile publice si isi daruiesc tot felul de simboluri, precum iepurasi si oua colorate.

Poporul american a adoptat sau a importat tot felul de obiceiuri si le-a adaptat propriului stil. De exemplu, oamenii obisnuiesc sa aleaga un pom pe care sa-l decoreze cu oua de Paste si sa-l coloreze cu tot felul de simboluri specifice.

Carnavalul de Paste din Olanda

In Olanda, Pastele este marcat de carnavalurile care se organizeaza inainte de perioada de post. Pregatirile pentru carnaval incep chiar cu un an inainte, in cea de-a unsprezecea zi a celei de-a unsprezecea luni; atunci, o echipa de organizare formata din 11 persoane se intalneste pentru prima oara si pun la cale intreg carnavalul.

Traditii de Paste in Romania

In Romania, mergem la slujba de Inviere, iar urmatoarele zile le dedicam familiei si prietenilor. Dupa un post lung pe care unii aleg sa-l respecte in totalitate, ne bucuram de mancarurile specifice acestei sarbatori si ne delectam cu tot felul de bunatati.
Iar daca vrei sa organizezi o mica petrecere de Paste si nu ai chef sa stai in bucatarie si sa gatesti, atunci cu mare drag te invitam sa ne contactezi si ne ocupam noi de tot!

Distribuie

Alte articole