Ce este un brunch si cum ne face el ziua mai frumoasa

brunch catering Bucuresti

Stii momentul acela cand te trezesti foarte tarziu, te pregatesti repede pentru serviciu si iesi in graba din casa, agatandu-te pe ultima suta de metri de o cana cu cafea rece, ramasa de ieri? Stii ce? Nu esti singurul!

Sunt multi oameni care, la fel ca tine, muncesc mult si prefera sa doarma pana mai tarziu, in loc sa-si puna ceasul sa sune pentru a avea timp sa le faca pe toate, mai ales sa ia micul dejun.

Desigur, atunci cand acesti oameni ajung la birou, mai lucreaza una-doua ore si apoi incep sa nu mai dea randament. La urma urmei, cat timp poti lucra cu burta goala si cu o singura cafea, si aia rece?
Dar micul dejun a trecut deja, iar pranzul este inca departe. Ce fac acesti oameni in aceasta situatie?
Iau un brunch!

Ce este un brunch si cine l-a inventat

Cuvantul “brunch” este o combinatie intre “breakfast” (micul dejun) si “lunch” (pranz) si este o masa luata intre aceste doua mese care le poate inlocui pe ambele.

Prima data, acest cuvant a aparut in jurul secolului 19, in Anglia, in randul aristocratilor. In fiecare duminica, familiile instarite le dadeau o zi libera servitorilor, nu inainte ca acestia sa le pregateasca o masa in stil bufet, suficient de consistenta, incat sa le fie suficienta toata ziua.

Ce mancam la brunch

Mancarea pe care o consumam in timpul unui brunch este putin mai consistenta decat un mic dejun, dar mai “usoara” decat un pranz. De exemplu, putem manca minisnitele, chiftelute, salate, tot felul de bruschete, branzeturi sau canapeuri.

Putem insoti mancarea si de bauturi alcoolice, mai ales daca este vorba despre un brunch organizat sub forma de eveniment de business sau de socializare. Evident, daca esti singur la birou si optezi pentru un brunch, alcoolul nu este recomandat!

Brunch-ul si derivatele lui

Si daca tot s-a gasit solutia de a combina “breakfast” si “lunch”, rezultand “brunch”, noi am mers mai departe cu cercetarile si am mai gasit niste combinatii:
Brunch: Breakfast+Lunch, la o ora mai apropiata de micul dejun;
Blunch: Breakfast+Lunch, la o ora mai apropiata de pranz;
Drunch:
• Dinner+Lunch
• Drunk+Lunch
Drunkfast: drunk breakfast;
Drunner: drunk dinner;
Brinner: brunch for dinner.

Vezi toata oferta noastra de meniuri.

Distribuie

Alte articole