Catering la micul dejun?

catering pranz

Atunci cand un eveniment (intalnire, training, conferinta etc.) a fost programat dimineata devreme, fie micul dejun, deja preparat, ii asteapta pe participanti in sala, fie prima pauza este programata cat de repede posibil, fiind, desigur, dedicata servirii primei mese a zilei.

In ce consta serviciul de catering pentru micul dejun?

De obicei, vesela folosita este de unica intrebuintare si intotdeauna este nevoie de 10% in plus tacamuri, farfurii, servetele si pahare. Pentru situatiile in care vorbim de reuniuni la nivelul conducerii unei companii sau este vorba de o intalnire de afaceri cu potentiali parteneri/clienti importanti, micul dejun va fi servit in vesela de portelan, avand grija ca nici tacamurile sa nu fie de unica intrebuintare. Este un detaliu care aduce un plus de imagine ce nu trebuie neglijat!

In ceea ce priveste meniul, acesta trebuie adaptat situatiei in care se afla participantii:

– daca acestia vin din exterior si la hotel deja au servit micul dejun

– daca nu au servit nimic la hotel sau sunt participanti care vin direct de acasa (unde probabilitatea sa fi mancat este, de asemenea, mica, statisticile confirmand faptul ca foarte multi adulti sar peste micul dejun).

In prima situatie, micul dejun trebuie sa fie mai usor, cum ar fi un sortiment de produse de patiserie, fructe si iaurt. Nu trebuie sa lipseasca apa, sucurile, cafeaua si ceaiul.

Pentru cea de-a doua situatie, se recomanda ca preparatele ce alcatuiesc cateringul pentru prima masa a zilei sa fie variate, consistente si hranitoare. De exemplu, acestea por include (si lista ramane deschisa):

– oua, branzeturi, cartofi, sunca, carnati sau diferite tipuri de placinte, quiche-uri sau cereale;

– produse de patiserie, briose, prajituri;

– fructe de sezon, iaurturi;

– ceai, sucuri naturale, racoritoare, cafea, apa plata (minim o sticla de persoana); cu cat se preconizeaza ca evenimentul va dura mai mult, cu atat este necesara o cantitatea mai mare de bauturi;

– in functie de anotimpul de afara (sau la cerere): gheata si/sau inghetata.

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei si nu trebuie ignorat, cu atat mai mult in cadrul unor evenimente care incep la primele ore ale zilei. Catering pentru micul dejun este o solutie eleganta si la indemana, iar pentru mai multe informatii legate de meniu si/sau logistica, ne puteti contacta aici.

Distribuie

Alte articole