Catering de vara

gustare inghetata catering

Cand afara este atat de cald, incat pana si asfaltul devine fluid, ideea unei petreceri este asociata automat cu multa apa, gheata, bauturi reci si umbra din belsug. Dar pentru ca reteta acesteia sa fie perfecta, sa nu uitam ca este nevoie de un catering de vara bine gandit.

cuburi de gheata catering

catering inghetata

Catering de vara – reguli de baza

Vara petrecerile sunt organizate in general in aer liber – in gradina sau pe terase special amenajate si incep undeva dupa orele amiezii, atunci cand soarele este mai bland. Caldura excesiva nu este neplacuta doar pentru invitati, ci ridica probleme si in ceea ce priveste mancarea – de la transport, la pastrare si servire. In plus, trebuie tinut cont ca apetitul este si el influentat de temperaturile ridicate, astfel ca preparatele servite trebuie sa fie cat mai putin gatite (fara sosuri perisabile, cum sunt cele pe baza de lapte sau ou crud, fara preparate de peste), simple, pe baza de fructe, legume (salate), sa se poata servi si reci. Si decoratiunile vor fi de sezon – pepenele galben si cel rosu aflandu-se printre preferate. Iar de la desert, in afara de fructe (sub forma de salata, intregi sau taiate in bucati mari), nu poate lipsi, desigur, inghetata.
Bauturile ocupa si ele un loc foarte important – acestea trebuie sa fie cat mai diverse si, de preferinta, nu exagerat de reci, astfel incat diferenta dintre temperatura de afara si temperatura acestora sa nu creeze probleme de sanatate. Nu ar fi rau ca acestea sa fie organizate intr-un bufet separat, acolo de unde se poate servi fiecare cand doreste. Fresh-urile sunt si ele foarte apreciate in timpul verii, dar pentru a-si pastra calitatile, se recomanda servirea lor imediat dupa ce au fost stoarse. In plus, nu trebuie sa uitati de rezerva de gheata!!

meniu de vara catering iced tea catering apa cu fructe si gheata 301850
Astfel, este important ca la locul petrecerii sa existe frigidere/vitrine frigorifice care sa permita pastrarea preparatelor. Locul unde se va organiza bufetul va trebui sa fie umbrit pe perioada intregii petreceri, astfel incat produsele sa nu fie expuse nicio secunda direct la soare.  Pentru mai multe sfaturi in legatura cu un catering de vara reusit, va asteptam sa ne contactati aici.

Distribuie

Alte articole