Catering de toamna

toamna mancare

In locul clasicelor „Bun venit, septembrie” si ”Bine ai venit, toamna”, saptamana aceasta va prezentam cinci ingrediente fara de care un catering de toamna nu ar avea niciun farmec.

Fiecare anotimp este cel mai bine pus in valoare de catre produsele de sezon. Iar toamna este privilegiata din acest punct de vedere, bogatia pamantului regasindu-se in toata splendoarea si deliciul sau pe platourile si in farfuriile celor mai gustoase mese ale perioadei. Un adevarat rasfat culinar, care insa nu ar fi posibil fara urmatoarele ingrediente:

Ciupercile

Indiferent de tipul lor (hribi, champignon, bureti, ghebe etc), ciupercile sunt considerate „carnea vegetala”, fiind foarte bogate in proteine, dar sarace in calorii. Este important sa se consume doar ciuperci provenind din culturi, pentru evitarea intoxicatiilor care, in cazul ciupercilor otravitoare, sunt fatale.

Ciupercile comestibile pot fi folosite ca ingrediente de baza in prepararea mai multor tipuri de mancaruri – de la simpla lor prajire pe gratar, pana la supe creme, combinatii cu orez, maioneza sau ca garnitura la fripturi si peste, acestea vor avea un succes garantat chiar si in cazul celor mai pretentioase gusturi.

Castanele si cartofii dulci

Acest anotimp, inevitabil, este sinonim si cu parfumul castanelor coapte. Celebre in intreaga lume – nu degeaba li se dedica inclusiv sarbatori – castanele sunt un ingredient savuros si in pregatirea sosurilor, a supelor creme si a unor deserturi impresionante.

La randul lor, cartofii dulci pot fi serviti copti sau prajiti, sau pot fi folositi ca materie prima pentru diferite tipuri de deserturi datorita gustului lor tipic, dulce-aromat. Cu un nivel scazut de calorii, sprijina sistemul digestiv, ceea ce ii recomanda inclusiv pentru dieta celor mici.

Carnea de vanat

Toamna este cel mai bun moment pentru a gusta mancaruri mai putin tipice, ale caror ingrediente de baza sunt carnea de vanat – mistret, iepure, prepelita, caprioara etc. De la retete clasice la cele exotice (care includ condimente orientale sau fructe), carnea de vanat ramane o delicatesa pentru orice tip de catering de toamna.

Dovleacul

Daca spui toamna, spui ruginiu si portocaliu, iar daca spui portocaliu, inevitabil, spui dovleac. Aroma sa inconfundabila, menita sa ne transporte instantaneu in copilarie, va face deliciul unei supe crema, a unei placinte aromate sau pur si simplu a unui desert usor de preparat – celebrul dovleac copt.

Gutui, rodii si alte fructe de sezon

Toamna este nu numai anotimpul in care se numara bobocii, ci si fructele. Gutuile, rodiile si citricele sunt folosite in egala masura in prepararea felurilor principale (inclusiv ca garnituri pentru diferite tipuri de carnuri), dar si pentru preparare oricarui tip de desert – de la salate de fructe la prajituri, spume, dulceturi etc. Sa nu uitam aici nici nucile, cunoscute ca „medicamentul toamnei”, avand rol activ in protejarea inimii, a stomacului si a sistemului nervos.

Cu asa ingrediente, succesul oricarui catering de toamna este garantat. Exploziile de savoare si culoare din farfurie vor face deliciul tuturor!

Distribuie

Alte articole