Catering aperitive

aperitiv mancare

Indiferent de tipul evenimentului pe care trebuie sa-l organizezi – cocktail, cina festiva, receptie, petrecere privata / corporate etc – de la masa nu pot lipsi micile gustari calde sau reci care se servesc intotdeauna primele (sau chiar singurele). Fie ca sunt prezentate sub forma de bufet suedez, fie ca exista chelneri care se plimba cu tavile printre invitati, aperitivele sunt menite sa deschida apetitul pentru mancare, dar si pentru socializare. De aceea, catering aperitive primeste intotdeauna o atentie deosebita din partea gazdelor oricarui eveniment.

aperitive mancare

Aperitivele se servesc combinate, in diferite aranjamente, pe platouri de sticla, portelan sau inox, asezonate cu salata, rosii, ardei, sau castraveti, intr-o feerie de culori, forme, arome si gusturi.
Cele reci pot fi usor picante (sporesc pofta de mancare) si includ: sardele, peste afumat, icre, diferite tipuri de mezeluri, branza telemea sau branza frecata, oua umplute, masline, diferite tipuri de pateuri – de ficat, de peste etc. Catering aperitive calde poate contine ingrediente precum carnaciori, minipizza, placinte cu diferite tipuri de umpluturi, sufleuri, ciuperci si alte tipuri de legume umplute, bruschete etc.

catering aperitive carne

Aperitivele se prezinta sub forma de sandviciuri (cu paine ca baza sau alte alimente precum o salata, andive, castraveti, crakers, choux-uri) sau sub forma de bucati, felii dintr-un preparat mai mare.
Pentru un catering aperitive reusit trebuie sa tinem cont de cateva aspecte:

– indiferent de forma aleasa, aperitivele acestea trebuie sa fie mici, astfel incat sa poata fi consumate dintr-o singura inghititura;
– daca dupa aperitive urmeaza ca invitatii sa se aseze la masa, atunci acestea nu trebuie sa contina aceleasi ingrediente precum felurile ce urmeaza a fi servite;
– daca urmeaza sa fie servite supe/ciorbe/borsuri, aperitivele nu vor fi foarte numeroase;
– in cazul aperitivelor se acorda multa atentie formei si culorilor, astfel incat rezultatul sa fie cat se poate de apetisant;
– trebuie sa se evite ingredientele care se digera greu sau care predispun la indigestii;
– aperitivele se servesc acompaniate de bauturi asortate – tuica, vodca, whisky, vin alb sau rose, visinata etc;
– se recomanda servirea mai multor tipuri de aperitive in cantitati mai mici, decat a unei varietati reduse, dar in cantitati mari din fiecare.

catering aperitive

De ce sa oferi invitatilor catering aperitive?

– sunt sanse extrem de mari ca varietatea aperitiveor sa acopere gusturile tuturor;
– sunt preparate spectaculoase si gustoase, usor de servit si usor de digerat;
– pot fi combinate dupa bunul plac al invitatilor, astfel incat fiecare sa decida ce vrea sa manance si in ce cantitati;
– confera oricarui eveniment clasa si stil.

Distribuie

Alte articole