Este aproape vara si meniurile evenimentelor incep sa includa elemente specifice acestui anotimp. De la fructe si legume de sezon, la bauturi tipice temperaturilor ridicate (pe baza de gheata, cocktailuri non alcoolice) si pana la deserturi variate (precum inghetatele) sau celebrele Candy Bar, tot mai apreciate si mai solicitate in cadrul serviciilor de catering. Desi nu sunt neaparat tipice unui anotimp anume, acestea pot fi mult mai spectaculoase in lunile in care evenimentele au loc in aer liber sau permit decorarea lor cu elemente naturale, menite sa dea o nota de prospetime in plus.
Si totusi, ce este, mai exact, un Candy Bar? Cunoscut si sub denumiri precum Candy Buffet, Sweet Table sau Candy Table, Candy Bar-ul este o masa sau un aranjament (de exemplu, un carucior adaptat sau alt tip de suport conventional sau nu) decorat in culori vii, de unde participantii la eveniment pot sa se serveasca cu numeroase feluri de dulciuri – bomboane, caramele, acadele, jeleuri, pop corn dulce, dar si biscuiti, fursecuri, prajiturele, cupcakes, chiar daca acestea din urma nu s-au regasit initial in conceptul de Candy Bar. Totul depinde, desigur, de tipul evenimentului, dar si de tematica acestuia.
Ideea de Candy Bar nu este noua. A aparut in Statele Unite ale Americii in anii 50, ca modalitate a familiei de a-si arata sentimentele fata de tinerii casatoriti, pregatindu-le astfel o surpriza dulce: o masa speciala, incarcata de dulciuri. De-a lungul anilor, conceptul a capatat tot mai multa importanta, devenind indispensabil mai cu seama evenimentelor informale. Mai mult, pentru nunti a devenit o tendinta adoptata la nivel international.
Pentru un Candy Bar de senzatie, nu ignorati detaliile, informatiile referitoare la tematica si scopul evenimentului si nici gusturile participantilor. Un Candy Bar reusit trebuie sa fie personalizat, variat si pus in evidenta in functie de spatiul in care are loc evenimentul, astfel incat toata lumea sa-l poata vedea si sa-l poata accesa usor. Pentru coerenta, sunt importante atat creativitatea, cat si modul in care acest „colt de rai dulce” se integreaza in atmosfera generala a evenimentului.