Bufetul suedez si eticheta

amplasare bufet

Bufetul suedez este una dintre cele mai bune variante de prezentare a mancarii pentru o multitudine de evenimente.

Avantajul unui bufet suedez este ca le ofera invitatilor posibilitatea de a se misca in voie, de a interactiona unii cu ceilalti, dar si de a alege exact ceea ce vor sa manance, fara sa fie nevoiti sa refuze politicos sau sa atraga priviri, in cazul in care lasa neatins in farfurie un anumit fel de mancare.

Atunci cand alegi o firma de catering pentru un bufet suedez, trebuie sa te asiguri ca aceasta cunoaste si cateva reguli care tin de eticheta.

Amplasarea este foarte importanta

Spatiul de servire a mancarurilor trebuie sa se afle intr-un loc relativ central, astfel incat toata lumea sa parcurga aceeasi distanta pana la el si sa se evite traversarea intregii sali cu farfuria plina de mancare. Acest lucru poate fi destul de neplacut pentru invitati.

Alege cu grija dimensiunea

In functie de numarul de invitati, se va alege si dimensiunea bufetului si, implicit, a cantitatii de mancare. Nimic nu este mai suparator decat un eveniment la care mancarea nu ajunge pentru toata lumea.

Gandeste bine fluxul parcurgerii

Nu este suficient doar sa gasesti un loc in care sa pozitionezi mancarea; acest loc trebuie gandit pentru a fi folosit cu usurinta de toti invitatii. Cel mai simplu mod de a impune un flux al parcurgerii este prin asezarea farfuriilor goale la unul dintre capete. In acest fel, toata lumea va sti unde este “startul” si vei evita imbulzeala.

Cum asezi preparatele?

Preparatele se aseaza pe bufet in ordinea servirii lor. De exemplu, mai intai, se aseaza painea, apoi preparatele reci, dupa care cele calde, iar la final deserturile.

Acestea sunt doar cateva dintre regulile unui bufet suedez reusit. Noi le cunoastem pe toate si abia asteptam sa devenim parteneri in organizarea evenimentului tau!

Distribuie

Alte articole