021 320 20 30

Premier Catering: partener la concertul LIONS 100

concert invitati

Sambata, 14 octombrie, Ateneul Roman a fost gazda concertului caritabil aniversar „LIONS 100 – ROMÂNIA 100”. Organizat de Lions District 124 Romania în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, evenimentul face parte din programul Sight First II al Lions Club International si sarbatoreste implinirea a o suta de ani de activitate Lions in sprijinul comunitatii, alaturi de sponsori si parteneri din mediul de afaceri romanesc.

Continuarea »


Catering de Halloween

catering Halloween

Desi considerat o sarbatoare „imprumutata”, Halloween-ul a fost foarte repede inclus in calendarul prilejurilor de bucurie si petrecere ale romanilor, chiar daca, la origine, este vorba o sarbatoare care comemoreaza mortii.

Halloween-ul se celebreaza cu costume, decoratiuni și preparate culinare tematice, totul gravitand in jurul ideii de moarte, insa vazuta dintr-o perspectiva vesela. Predonima culoarea portocaliu a celebrilor dovleci sculptati in forma de cranii, dar si lumanarile, scheletele, panzele de paianjen, vampirii, vrajitoarele, fantomele sau chiar bufnitele si, in general, orice simbol relationat cu lumea de dincolo. Extrapoland, de Halloween te poti costuma, pana la urma, cum doresti, important este sa te simti bine. Continuarea »


Tipuri de catering

tipuri de catering

In acest articol vom explica si detalia cateva tipuri de catering. Exista si in acest domeniu, ca in orice industrie, anumiti termeni (vocabular tehnic, specific), a caror cunoastere este evident necesara unei comunicari fluide si eficiente intre furnizor si client.

Asadar, cateringul este, prin definitie, un serviciu profesionist care presupune in principal servicii de furnizare de mancare preparata, gata pentru a fi servita, dar si servicii conexe – logistica etc. Mancarea este pregatita fie in bucatariile proprii ale firmei, fie la fata locului (in cadrul anumitor evenimente, cum ar fi, de exemplu, cele tip cooking show sau unele in aer liber). Continuarea »


Fructele nu sunt doar desert

pasta dovleac

Din orice meniu de catering, indiferent pentru ce tip de eveniment, ocazie sau petrecere este acesta organizat, nu lipsesc fructele, cu atat mai mult in aceasta perioada, cand ne bucuram de o mare varietate de fructe de sezon. Insa acestea nu trebuie sa fie destinate doar deserturilor – unde sunt folosite ca ingrediente sau servite ca atare. Fructele confera un evantai de arome, echilibrand de multe ori savoarea mai multor tipuri de preparate, cum sunt salatele, sosurile, garniturile. Fructele aduc prospetime si energie, sunt bogate in vitamine si minerale, au un continut ridicat de apa si unul scazut de calorii. Continuarea »


Catering de nunta Bucuresti

catering nunta

Sezonul nuntilor este in plina desfasurare. Iar unul dintre cele mai importante aspecte pentru ca un astfel de eveniment major sa decurga conform planului este alegerea meniului de nunta. Mancarea servita pe parcursul desfasurarii nuntii nu mai este de mult alcatuita din acele feluri tipice, traditionale, din coresetul carora nu indraznea nimeni sa iasa. Continuarea »


Secretele unui catering corporativ de succes

catering corporativ bucuresti

Toamna este anotimpul prielnic unui numar mare de evenimente corporative. Toata lumea s-a intors din vacante cu bateriile incarcate si este gata sa-si reia activitatea sau sa se implice in proiecte noi. Evenimentele corporative marcheaza adesea inceputul acestor proiecte sau, dupa caz, incununeaza cu stil sfarsitul lor. Insa indiferent de momentul cand este organizat, fiecare astfel de eveniment poate fi o reusita daca se urmeaza cativa pasi simpli si eficienti. Din experienta noastra, acestia sunt: Continuarea »


Catering desert

catering desert

O masa fara desert seamana cu un roman fara final. Cumva, lipseste ceva. Cumva, ai senzatia ca mai trebuie sa urmeze deznodamantul si ramai in asteptare. Desigur, de la nicio masa asigurata de PREMIER CATERING & EVENTS nu lipseste desertul, reprezentat de numeroase tipuri de prajituri, dulciuri, tarte, sufleuri, budinci, inghetate, patiserie si lista ramane deschisa. De fapt, desertul reprezinta punctul culminant al mesei si o ocazie de neratat pentru a face o ultima si spectaculoasa impresie. Continuarea »


Catering aperitive

aperitiv mancare

Indiferent de tipul evenimentului pe care trebuie sa-l organizezi – cocktail, cina festiva, receptie, petrecere privata / corporate etc – de la masa nu pot lipsi micile gustari calde sau reci care se servesc intotdeauna primele (sau chiar singurele). Fie ca sunt prezentate sub forma de bufet suedez, fie ca exista chelneri care se plimba cu tavile printre invitati, aperitivele sunt menite sa deschida apetitul pentru mancare, dar si pentru socializare. De aceea, catering aperitive primeste intotdeauna o atentie deosebita din partea gazdelor oricarui eveniment. Continuarea »


Catering de toamna

toamna mancare

In locul clasicelor „Bun venit, septembrie” si ”Bine ai venit, toamna”, saptamana aceasta va prezentam cinci ingrediente fara de care un catering de toamna nu ar avea niciun farmec.

Fiecare anotimp este cel mai bine pus in valoare de catre produsele de sezon. Iar toamna este privilegiata din acest punct de vedere, bogatia pamantului regasindu-se in toata splendoarea si deliciul sau pe platourile si in farfuriile celor mai gustoase mese ale perioadei. Continuarea »


Evenimente in firma? Iata cateva secrete pentru un catering corporativ reusit

corporate catering

Evenimentele pe care firmele le organizeaza sunt, de fapt, un instrument de marketing intern utilizat pentru motivarea si castigarea increderii angajatilor, colaboratorilor sau a clientilor. Pentru un catering corporativ bine facut, exista cateva reguli de baza menite sa-i asigure succesul. Continuarea »


Idei pentru un catering ieftin, dar de senzatie

Catering ieftin

Un catering ieftin si bine gandit asigura succesul oricarui eveniment.

Lumea gastronomiei presupune un minunat voiaj de senzatii, arome si descoperiri, iar firma de specialitate care-ti poate oferi toate acestea sub forma de catering ieftin este masina de vise culinare menita sa-ti garanteze cea mai reusita nunta. Continuarea »


Catering in aer liber

catering aer liber

Petrecerile, reuniunile si alt tip de evenimente care au loc vara se desfasoara, in cele mai multe cazuri, in aer liber. In fond, ar fi si pacat sa nu profitam de soare, de numarul mare de ore al zilei si de natura primitoare pentru a petrece impreuna momente agreabile. Am mai scris despre evenimentele care presupun catering in aer liber, insa astazi vom vedea, pe scurt, care sunt elementele cele mai importante pentru ca un astfel de eveniment sa fie unul de succes. Continuarea »


Catering de vara

gustare inghetata catering

Cand afara este atat de cald, incat pana si asfaltul devine fluid, ideea unei petreceri este asociata automat cu multa apa, gheata, bauturi reci si umbra din belsug. Dar pentru ca reteta acesteia sa fie perfecta, sa nu uitam ca este nevoie de un catering de vara bine gandit. Continuarea »


Catering taiere mot

catering taiere mot

In viata proaspetilor parinti, sunt cateva momente importante – cum sunt taierea motului (la baieti) si ruperea turtei (la fete) -, pe care, in mod traditional, acestia le marcheaza prin ample petreceri. Cand copiii implinesc varsta de 1 an, parintii si nasii acestora organizeaza un eveniment in cadrul caruia copilului de sex masculin i se taie in mod simbolic un smoc de par (traditia cere ca pana atunci sa nu fie deloc tuns), iar celui de sex feminin i se rupe deasupra capului o turta. Continuarea »


Cum sa alegi cea mai buna firma de catering in Bucuresti ?

catering bucuresti

Pentru orice tip de eveniment vrei sa organizezi, excelenta este cuvantul de ordine. De aceea, cu cat este mai mare sau daca are un caracter oficial, cu atat mai multa atentie trebuie acordata atat detaliilor (aranjament mobilier, servicii logistice, invitatii etc), cat si furnizorilor. De la petreceri in mediul privat sau la birou, la conferinte, traininguri, cocktailuri ai alte tipuri de evenimente, participantii trebuie, in primul rand, sa se simte bine-veniti si sa petreaca timpul intr-un mod agreabil. Este demonstrat ca atunci cand acestia percep atmosfera unui eveniment ca fiind confortabila si primitoare, gradul lor de atentie si implicare este cu atat mai mare. Iar pentru ca un astfel de eveniment sa fie un succes total, nu poate sa lipseasca din programul sau, pauzele de cafea, gustari, masa. Continuarea »


Ce este catering ?

 

ceestecateringul2

Azi o sa vedem ce este catering. O definitie de dictionar ar suna cam asa: aprovizionarea, furnizarea si servirea de produse alimentare gata preparate prin intermediul firmelor specializate. Cu siguranta, fiecare dintre noi a apelat macar o data la serviciile specializate ale unei firme de catering. Dar stiati ca, desi atat de cunoscut azi, termenul de „catering” a inceput sa fie folosit destul de tarziu (dupa prima jumatate a secolului al XIX-lea)? Continuarea »


Idei pentru o petrecere surpriza reusita

petrecere surpriza

Probabil ca unul dintre cele mai emotionante cadouri pe care le poti oferi cuiva drag cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente din viata sa este „petrecerea surpriza”.

Un astfel de cadou este complex din toate punctele de vedere si necesita multa atentie la detalii, dar, mai ales, multa discretie. Cu cat sunt mai multe persoane implicate in pregatirea acestei petreceri, cu atat este mai greu de pastrat secretul. Insa ce dovada mai frumoasa si mai sensibila de iubire decat prietenii care impreuna „comploteaza”, planifica, organizeaza si pun la punct o petrecere a carei unica vedeta este sarbatoritul? Inocentul sarbatorit care nici macar nu viseaza ce il asteapta si care, inevitabil, va fi coplesit de fericire. Continuarea »


Retete de aperitive tipic spaniolesti

Bucataria internationala este un permanent izvor de inspiratie pentru a crea si adapta noi retete. In functie de gusturi si ingredientele preferate, acestea vor avea intotdeauna o discreta tenta exotica, ceea ce le situeaza in topul preferintelor multora dintre clienti.

Pentru aceasta saptamana, am ales doua retete cu savoar si culoare, via Spania. Sunt retete de aperitive aparent simple, insa de efect, prin combinarea gusturilor si aromelor. Continuarea »


Un singur ingredient, cinci preparate inedite!

Arta gastronomica este complexa, pasionanta si… nelimitata. Fiecare ingredient poate fi utilizat in nenumarate modalitati, poate fi un izvor nesecat de inspiratie, iar rezultatele sunt pe masura.

Vom alege un aliment care, aparent, nu prezinta prea multe posibilitati de gatire, dar cu ajutorul caruia putem gati preparate absolut spectaculoase. Azi vorbim despre masline. Continuarea »


Trenduri in cateringul international si organizarea de evenimente pentru 2017

trenduri catering

Suntem deja la jumatatea anului, este momentul potrivit sa vedem daca trendingurile globale in ceea ce priveste cateringul si organizarea de evenimente reprezinta alegerea ideala pentru 2017.

Asadar, tendintele – conform specialistilor internationali – sunt urmatoarele:

– materie prima provenind de la animale crescute in conditii cat mai naturale;

– preparate inedite pe baza de peste (somon), pasare (pui, curcan), cereale integrale, dar si legume si fructe (kale si avocado) si combinatii ale acestora;

– atentie sporita la mancarea ce se risipeste si la ocrotirea mediului inconjurator ;

– planificarea meniurilor alaturi de invitati; Continuarea »