021 320 20 30

Alimentația și impactul său asupra nivelului de energie

Experiența noastră de peste 10 de ani în organizarea de evenimente ne-a arătat cum și cele mai mici detalii pot influența desfășurarea evenimentului. Am observat de-a lungul timpului cum alimentația din timpul evenimentului influențează nivelul de energie al participanților.

Acest fenomen, pe care îl cunoaștem cu toții, se caracterizează printr-un nivel scăzut de energie după masa de prânz și este denumit “somnolența postprandială”.

Practic, mâncatul stimulează sistemul parasimpatic care anunță corpul că trebuie să funcționeze la o capacitate mai mică pentru “a face loc” procesului de digestie.

Astfel, un factor important al acestui fenomen este cantitatea de mâncare pe care o consumăm în acea pauză de masă. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât energia va fi direcționată către procesul de digestie, rămânând mai puțin loc pentru capacitatea de concentrare. Recomandăm existența mai multor pauze în care invitații se pot bucura de mici gustări premergătoare pauzei de prânz.

În plus, trebuie să acordam o mare atenție hidratării, mai ales că deseori confundăm senzația de foame cu nevoia de hidratare.

De asemenea, este de preferat ca delicioasele produse de patiserie sau dulciurile, produse în casă, fără a folosi premixuri și aditivi, să fie consumate spre finalul evenimentului sau în pauzele din prima parte a zilei.

Să nu uitam și de ceaiul verde și cafeaua, două elemente importante care pot susține nivelul de energie după masa de prânz și care ajută în mod activ procesul de digestie.

La Premier Catering lucrăm îndeaproape cu nutriționiști și experți din alimentație care ne ajută să oferim cele mai bune soluții pentru evenimente reușite, fără a face rabat la gustul delicios cu care v-am obișnuit.


Servicii de catering in Bucuresti pentru toate sectoarele.

Program de preluare comenzi : 08:00-20:00

  • :