Alimentatia si impactul sau asupra nivelului de energie

Experienta noastra de peste 10 de ani în organizarea de evenimente ne-a aratat cum si cele mai mici detalii pot influenta desfasurarea evenimentului. Am observat de-a lungul timpului cum alimentatia din timpul evenimentului influenteaza nivelul de energie al participantilor.

Acest fenomen, pe care îl cunoastem cu totii, se caracterizeaza printr-un nivel scazut de energie dupa masa de pranz si este denumit “somnolenta postprandiala”.

Practic, mancatul stimuleaza sistemul parasimpatic care anunta corpul ca trebuie sa functioneze la o capacitate mai mica pentru “a face loc” procesului de digestie.

Astfel, un factor important al acestui fenomen este cantitatea de mancare pe care o consumam în acea pauza de masa. Cu cat cantitatea este mai mare, cu atat energia va fi directionata catre procesul de digestie, ramanand mai putin loc pentru capacitatea de concentrare. Recomandam existenta mai multor pauze în care invitatii se pot bucura de mici gustari premergatoare pauzei de pranz.

În plus, trebuie sa acordam o mare atentie hidratarii, mai ales ca deseori confundam senzatia de foame cu nevoia de hidratare.

De asemenea, este de preferat ca delicioasele produse de patiserie sau dulciurile, produse în casa, fara a folosi premixuri si aditivi, sa fie consumate spre finalul evenimentului sau în pauzele din prima parte a zilei.

Sa nu uitam si de ceaiul verde si cafeaua, doua elemente importante care pot sustine nivelul de energie dupa masa de pranz si care ajuta în mod activ procesul de digestie.

La Premier Catering lucram îndeaproape cu nutritionisti si experti din alimentatie care ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru evenimente reusite, fara a face rabat la gustul delicios cu care v-am obisnuit.

Distribuie

Alte articole