Alergiile si restrictiile alimentare versus catering

alergii_catering

Sa fii gazda in ziua de azi este mai dificil ca niciodata. Chiar daca este vorba de un eveniment privat sau de unul profesional, situatia este aceeasi, o gazda (sau organizatorii) trebuind sa tina cont de multe aspecte legate de invitatii/participantii care urmeaza sa ia parte la respectivul eveniment. Dintre toate provocarille, poate cea mai mare este aceea legata de preferintele alimentare ale acestora si, mai ales, de restrictiile alimentare ale unora dintre ei, restrictii ce pot fi determinate fie de alergii, fie de starea de sanatate sau de urmarea vreunei diete specifice. Astfel, nu este imposibil ca in cadrul aceluiasi eveniment, sa existe participanti vegani (sau raw vegani), persoane cu alergii la gluten, lactate, alune, peste etc sau persoane care, datorita credintelor religioase, nu pot consuma mancarea decat daca este preparata intr-un anume fel (halal, kosher).

Toate aceste aspecte sunt extrem de importante atunci cand se stabileste meniul unui eveniment, iar profesionistii din industria cateringului care urmeaza sa-l prepare trebuie desigur, sa primeasca informatiile relevante si asta pentru ca exista solutii gastronomice menite sa intampine necesitatile si doleantele tuturor.

Astfel, meniurile, fiind personalizabile, pot fi adaptate sau poti fi imbunatatite cu preparate noi, nefiind vorba de vreun moft al unui invitat, ci de aspecte alimentare cat se poate de serioase de care, uneori depinde nu doar sanatatea, ci chiar si viata celui care le consuma (unele alergii pot avea urmari fatale daca nu sunt respectate restrictiile alimentare specifice). Iar la PREMIER CATERING & EVENTS suntem receptivi in legatura cu toate aceste situatii deoarece pentru noi este importanta starea de bine si confortul fiecarei persoane care urmeaza sa consume preparatele noastre.

Cele mai comune restrictii alimentare

Pe lista celor mai intalnite alergii alimentare, glutenul ocupa un loc fruntas, urmat de alergiile la produsele lactate, la soya, la alune si nuci, la peste, ou etc. In afara de alergii, asa cum spuneam mai sus, exista situatii in care meniurile trebuie sa nu contina sare sau trebuie sa fie vegetariene sau chiar raw vegane in totalitate.

De asemenea, exista si situatii in care evenimentele au o tematica ce presupune un anume tip de ingrediente, fara sa fie neaparat vorba de probleme de sanatate, ci de potentarea unui anume concept. De exemplu, meniurile vegetariene pentru persoane omnivore in cadrul unui eveniment menit sa incurajeze alimentarea cat mai sanatoasa. Iar acesta nu poate fi decat un minunat prilej pentru a crea meniuri noi, incitate, delicioase si absolut sanatoase.

Scopul nostru este sa cream o experienta culinara inedita, gustoasa si prietenoasa cu digestia, dar si cu restrctiile alimentare de orice fel ale tuturor clientilor nostri.

Distribuie

Alte articole