Stiati ca exista o zi a sardinelor? Dar o zi a castravetelui murat? Da! Acestea, dar si multe altele, la fel de haioase, sunt sarbatorite peste tot in lume, in luna noiembrie. Si, daca e rost de sarbatoare, mai ales cand e vorba despre mancare, noi va incurajam sa sarbatoriti!
Iata cateva zile internationale foarte importante pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta luna:
3 noiembrie – Ziua internationala a bomboanelor
Cine nu le iubeste? Cand le vezi asa colorate si rotunjoare, cu tot felul de arome si de modele, cum ai putea sa le ignori? Sunt bucuria copiilor, dar si a adultilor, inveselesc orice petrecere, le poti folosi ca decor pe torturi si cupcakes, bomboanele sunt minunate, cine mai este de acord cu noi?
3 noiembrie – Si sandwich-ul are o zi doar a lui
Se pare ca bomboanele merg mana in mana cu sandwich-urile, caci le serbam pe toate in aceeasi zi. Doar nu ne sfatuiesc degeaba medicii, sa mancam mai intai ceva consistent si, mai apoi, desertul. Adevarul este ca merita si sandwich-ul o zi de sarbatoare, mai ales ca ne salveaza de multe ori, atunci cand nu avem chef sau timp sa pregatim o mancare mai “serioasa”.
6 noiembrie – Ziua in care sarbatorim cu nachos
Cu sare sau picanti, cu branza sau simpli, niciodata nu lipsesc intr-o seara de film cu prietenii sau chiar si la iarba verde. Pe 6 noiembrie ii celebram cum se cuvine si chiar putem sa organizam o petrecere numai cu nachos, sa ne invitam toti prietenii care ii adora si sa ne delectam cu gustul, aromele si crusta lor.
17 noiembrie – Ziua Mondiala a baclavalei
Baclavaua este mentionata de ceva timp in cursul istoriei, cam din secolul 8. Ea este revendicata de multe tari si declarata desert traditional – din Grecia, Turcia si chiar si in America – asa ca haideti sa-i oferim aceasta zi oficiala si sa o sarbatorim cu multe degustari!
17 noiembrie – Ziua internationala a painii gatite in casa
Painea cumparata si chiar si gata taiata este practica si vine cu beneficiile sale, insa nimic nu se compara cu mireasma painii proaspat scoase din cuptor, cu caldura si textura ei pufoasa. Ne ademeneste cu crusta ei crocanta si ne ofera mese hranitoare si satioase, dar ne ofera si satisfactia de a framanta aluatul si de a-l transforma in bunatate.
Alte zile de luat in calcul ar mai fi si: Ziua Cupcake-ului cu vanilie (10 noiembrie), Ziua Castravetelui murat (14 noiembrie), Ziua Sardinelor (24 noiembrie), Ziua Ciocolatei (29 noiembrie), Ziua Mousse-ului (30 noiembrie). Distractie placuta si pofta buna!