3 reguli ale unui business lunch de succes

Conceptul de “business lunch” a aparut acum ceva vreme si in Romania si, usor-usor, a fost adoptat de multe companii care au inteles ca oamenii comunica si fac afaceri mai bine, daca sunt relaxati si ies din mediul lor corporate.

Un business lunch poate fi de cel putin doua feluri: 1 la 1, adica atunci cand mergi la masa impreuna cu cel cu care doresti sa inchei o afacere; sau business lunch organizat sub forma de mic eveniment corporate, in care aduci in acelasi loc oameni cu interese comune, dornici sa se intalneasca unii cu altii pentru a discuta despre afacerile lor.

Totusi, un business lunch nu este doar o simpla intalnire unde oamenii vin, discuta si mananca. Pentru reusita sa, este indicat sa se respecte cateva reguli.

Agenda si obiectivele unui business lunch

Mancarea are rolul de a relaxa si de a inlesni conversatia. Totusi, atunci cand ea este prezenta la o intalnire, oamenii au tendinta sa se relaxeze un pic mai mult, sa vorbeasca despre gusturi, arome si retete si sa uite care este scopul principal al intalnirii.

De aceea, daca organizezi un business lunch, este indicat sa ai o agenda pe care sa o comunici tuturor chiar dinaintea evenimentului, sa ai o planificare a intalnirii si anumite elemente-cheie care sa te ajute sa-ti duci evenimentul acolo unde ti-ai propus. Uneori, oamenii au nevoie de ghidaj.

Isi au locul bauturile alcoolice la un business lunch?

In aceasta privinta, parerile sunt impartite, iar unii specialisti recomanda bauturi alcoolice care sa insoteasca mancarurile. In schimb, altii sustin ca ele nu-si au locul in cadrul unui pranz de afaceri.
Ca de obicei, raspunsul este cumpatarea.

Bufet suedez pentru business lunch

De regula, la un business lunch, mancarea este servita sub forma de bufet suedez. Scopul acestei intalniri este, in primul rand, networking-ul si incheierea de afaceri, asa ca mancarea nu ar trebui sa fie un impediment.

De aceea, oamenilor trebuie sa li se ofere posibilitatea de a se misca in voie, in timp ce tin in mana o farfurie cu ceva de mancare. De asemenea, sunt foarte importante mancarurile pe care le alegi; acestea trebuie sa fie usor de “manevrat” si de consumat.

In ceea ce priveste mancarea si servirea, va puteti baza pe noi! Avem experienta in catering pentru astfel de evenimente si abia asteptam sa contribuim la urmatorul business lunch de succes!

Distribuie

Alte articole