3 idei pe care copiii le iubesc la petrecerile lor

mancare petrecere copii

 

Atunci cand nu ai copii, lucrurile vazute din exterior par destul de simple. Uneori, te incumeti chiar sa le oferi parintilor sfaturi, desi acestia nu le cer. Stii cum se spune: “I was the perfect parent before I had kids”.

Cam asa este si cu petrecerile pentru copii. Intr-un fel se vad lucrurile din exterior, atunci cand ai impresia ca un clovn si o minge pot face minuni cu un grup mare de copii, si altfel privesti intreaga situatie, atunci cand devii parinte. Acum, in noul rol, in afara de distractia copiilor, mai ai si alte responsabilitati, iar cea mai importanta este siguranta lor: siguranta fizica, siguranta alimentelor pe care le consuma, siguranta emotionala si lista poate continua la nesfarsit.

Cu alte cuvinte, nu aduci un clovn, daca sunt copii ce ar putea sa se sperie, si nici nu cumperi prajituri cu ciocolata, daca vrei ca grupul de copii sa mai si doarma in noaptea respectiva. Dar noi avem 3 idei pe care vrem sa vi le impartasim, pentru a organiza o petrecere reusita pentru cei mici:

Alege o tematica pe care o indragesc cu totii

Da, fiecare copil este unic si nu tuturor le plac aceleasi lucruri. Insa, in functie de varsta la care se afla, ei trec prin diferite perioade de dezvoltare, iar puterea grupului era o mare influenta asupra fiecaruia. Asa ca sunt mari sanse sa le placa tuturor acelasi lucru: un personaj dintr-o poveste, un desen animat, un film.
Iar daca nu reusesti sa identifici un interes comun, atunci poti inventa tu unul. De exemplu, Lumea Magica a Prieteniei, Imparatia Bunatatii, Oraselul Distractiei etc. Important este sa alegi o tematica atractiva.

Activitati potrivite varstei

In functie de tema aleasa, dar si de varsta, este important sa existe activitati, jocuri si materiale care sa-i implice pe fiecare. Desigur, copiii au marele talent de a inventa jocuri in mod spontan, dar un plan B tot trebuie sa ai. Iar daca vrei sa duci petrecerea la un alt nivel, poti gasi cateva activitati care sa-i implice si pe parinti, pentru distractie in familie.

Pont: copiii iubesc apa, iar daca petrecerea este in aer liber, e pacat sa lipseasca pistoalele, galetile sau orice alt recipient pentru balaceala.

Alege mancare sanatoasa, dar si atractiva

Copiii au acest talent de a observa totul, in cel mai mic detaliu. Asa ca sa nu te mira ca ei pot povesti despre stelutele de cascaval pe care le-au mancat la petrecere, chiar si la o saptamana dupa ce a trecut evenimentul.

Orice preparat poate fi transformat in unul atractiv pentru copii, cu doar un strop de talent. In plus, mancarea servita la petrecerile pentru copii trebuie sa fie adaptata manutelor acestora, pentru a ne asigura ca ea ajunge in burtici, nu pe podea, din motiv ca nu a putut fi manuita.

Pentru idei de mancaruri pentru petrecerile copiilor, va invitam sa rasfoiti meniul nostru. Noi va dorim distractie placuta, cu multe chicoteli si voie buna!

Distribuie

Alte articole