Trendurile anului 2018 in catering (partea aII-a)

trenduri catering 2018

Daca in primul articol am discutat despre tendintele in catering pentru anul 2018, in acest articol vom vedea ce nu se recomanda sa se utilizeze/promoveze sau gateasca/serveasca in acest an.

Asadar, serviciile de catering profesionist trebuie sa evite:

Bufetul suedez impersonal

Pui, salata si paine cu usturoi. Ce plictiseala, nu? Din fericire, bufetul impersonal este pe cale de disparitie. Exista locuri in lume unde invitatii unui eveniment sunt rugati sa alcatuiasca ei insisi meniul. Hotelul Hyatt Gainey Ranch din Scottsdale, Arizona este unul dintre acestea. Ideea este ca preparatele sa corespunda atat gusturilor si preferintelor invitatilor, cat si tematicii si structurii evenimentului la care acestea sunt servite. Iar daca exista posibilitatea ca meniul sa fie alcatuit in colaborare cu organizatorii, invitatii si specialistii serviciului de catering, cu atat mai bine, corect?

Gustari zaharate

Este ora 14.30 si participantii la eveniment tocmai au trecut prin diferite conferinte/work-shopuri, demonstratii de produs etc. In sfarsit, este timpul pentru o pauza si cateva gustari!

…si isi fac intrarea in scena gustarile: negrese scaldate in zahar, fursecuri dintre cele care insotesc in mod tipic cafeaua, prajiture… Aceste preparate cu un indice glicemic ridicat au gust bun, desigur, dar nu sunt deloc recomandate, pentru ca oamenii vor fi ametiti si irascibili pana la ora cinei.

Gustarile sunt inevitabile la evenimente, asa este, dar atentia trebuie sa cada asupra gustarilor bogate in proteine, pentru a asigura energia si tonusul necesare participantilor pe parcursul intregului eveniment.

Ignorarea restrictiilor alimentare ale unora dintre participanti

Este o mare dezamagire pentru acei participanti care nu pot gusta nimic din preparatele servite si asta din cauza ca meniul nu respecta restrictiile impuse de alimentatia acestora. Acest aspect poate cauza disconfort, complicatii si poate altera imaginea generala a evenimentului.

In realitate, asteptarile participantilor sunt destul de mari si ele nu privesc doar organizarea evenimentului in sine, ci si aspectele legate de confortul lor pe parcursul evenimentului, mancarea fiind poate cel mai important, mai ales atunci cand este vorba de participanti cu restrictii alimentare. De aceea, la sosire, acestia trebuie intrebati daca poat sau nu consuma orice fel de aliment si, in masura posibilitatilor, respectate optiunile acestora (cum ar fi preparatele fara gluten sau fara alergenici precum alune, oua, seminte etc).

Risipa de mancare

Statisticile internationale sunt ingrijoratoare in ceea ce priveste cantitatea de mancare procesata care se arunca. Combaterea risipei de mancare (dar si de ambalaje) face parte din trendurile anului 2018.

Astfel, in loc sa fie aruncata mancarea buna care ramane de la un eveniment, trebuie donata ONG-urilor sau adaposturilor, iar ambalajele trebuie reciclate, putand fi astfel amplasate in zona unde se serveste masa recipiente de recilare selectiva

Evenimentele strategice, ample, care acorda importanta atat participantilor, cat si detaliilor care fac diferenta, vor incerca sa impresioneze prin toate cele cinci simturi, iar gustul este unul dintre cele mai important, corect? Un eveniment reusit presupune si un serviciu de catering pe masura!

Distribuie

Alte articole